Historici.nl

Gepubliceerd op 05-07-2022

Rijksmuseum Medewerker Studie- en Leeszaal

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

De afdeling Research Services binnen de Sector Collecties is verantwoordelijk voor alle informatie en data over de collectie en de organisatie van het Rijksmuseum. Vanuit een sterk geloof in het belang van Open Science zorgen wij dat de data van de collectie, de bibliotheek, het archief en de output van museaal wetenschappelijk onderzoek worden bewaard en gedeeld met zo veel mogelijk mensen.

Voor de subafdeling Studie- en Leeszaal zoeken wij, bij voorkeur vanaf 1 augustus 2022, een:

Medewerker Studie- en Leeszaal (x/v/m)

36 uur per week

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen alle kandidaten van harte uit te reageren.

Wat ga je doen?
In de historische Cuypersbibliotheek worden verschillende collecties zowel fysiek als digitaal aangeboden aan de bezoekers die onderzoek komen doen in het Rijksmuseum. Het betreft zowel boeken en tijdschriften, als ook documentatiemateriaal en/of gespecialiseerde databanken.

Jij staat de bibliotheekbezoekers te woord, zowel in het Nederlands als het Engels, maakt hen wegwijs in het gebruik van de collectie en geeft waar nodig instructie in het hanteren van de diverse materialen. Je zorgt dat het door hen van tevoren aangevraagde materiaal beschikbaar is en ook weer netjes op de juiste plek terugkomt. Je houdt de reserverings-, uitleen- en bezoekersadministratie bij en verricht occasioneel kopieer- en scanwerkzaamheden. Daarnaast zorg je dat de collectie op orde is, qua standplaats(registratie) en voert ook collectieonderhoud uit.

Wat verwachten we van jou?

  • Mbo werk- en denkniveau.
  • Je hebt ervaring met werken aan de balie in een bibliotheek of een vergelijkbare publieke instelling.
  • Je hebt interesse in het werken met bijzondere collecties en het hanteren van oude en kwetsbare boeken en tijdschriften. Ervaring op dit vlak is een pre.
  • Je houdt ervan om met mensen te werken en hen waar nodig te ondersteunen.
  • Je kunt goed omgaan met computersystemen en hebt administratieve ervaring.
  • Je beheerst het Nederlands en het Engels. Kennis van andere talen, ook niet-Westerse, is een pre.
  • Je bent fysiek in staat om lasten te dragen en veel rond te lopen, inclusief trappen.
  • Je bent vijf dagen per week beschikbaar, waaronder om de week op zaterdag.

Salaris / Arbeidsvoorwaarden
Je werkt in het hoofdgebouw van het Rijksmuseum in de mooiste kunsthistorische bibliotheek van Nederland, de Cuypersbibliotheek, in een klein maar gedreven team. We zijn er trots op dat we onze vaste bezoekers goed kennen en heten nieuwe bezoekers van harte welkom.

Je begint met een jaarcontract en – bij ongewijzigde bedrijfsomstandigheden en goed functioneren – volgt na drie jaar een vast contract. Deze functie maakt deel uit van de vaste personeelsbezetting van de subafdeling.

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.277,- en maximaal € 2.777,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 5), exclusief 8% vakantietoelage en 3,4% eindejaarsuitkering. Op de overige arbeidsvoorwaarden is de museum cao van toepassing. Vanaf een woon-werkafstand van 5 km worden de reiskosten voor 100% vergoed op declaratiebasis voor openbaar vervoer 2e klasse.

Inlichtingen

  • Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Daan van Reenen, Hoofd Studie- en Leeszaal, via 020 6747 361 of via d.van.reenen@rijksmuseum.nl.
  • Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marijn Hovingh, Recruiter via 020 6747 000 of via werken@rijksmuseum.nl.

Sollicitaties
Graag ontvangen wij je sollicitatie uiterlijk voor 18 juli 2022. Solliciteren doe je uitsluitend via het sollicitatieformulier op de website. Wij ontvangen graag een cv én motivatie, maar dat mag ook in de vorm van een sollicitatiefilmpje zijn.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Rijksmuseum: Medewerker Depot Studie- en Leeszaal
Door Redactie Historici.nl
Hoofd Studie- en Leeszaal
Door Redactie Historici.nl
Rijksmuseum – |Informatiespecialist Studie- en Leeszaal
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.