Historici.nl

Gepubliceerd op 18-01-2021

Rijksmuseum Slot Loevestein: Hoofd Publiek & Communicatie

DUX International is voor haar opdrachtgever Rijksmuseum Slot Loevestein op zoek naar een:

Hoofd Publiek & Communicatie

36 uur per week

Als gevolg van groei en ambitie is Rijksmuseum Slot Loevestein op zoek naar een Hoofd Publiek & Communicatie. In deze nieuwe functie maak je deel uit van het managementteam en ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitzetten van beleid omtrent publiekszaken, toerisme, marketing en communicatie. Hieronder vallen ook onze zakelijke activiteiten en de museumwinkel.

Je ontwikkelt een strategisch sterk plan om de visie en missie van Loevestein uit te dragen omtrent de gehele positionering en branding van Loevestein. Loevestein streeft ernaar om vanuit de militaire vesting een maatschappelijke bijdrage te leveren aan vrede, vrijheid en (internationaal) recht. Met deze maatschappelijke doelstelling streeft Loevestein als sterke culturele (erfgoed)ondernemer deze activiteiten mogelijk te maken en nieuwe doelgroepen aan te spreken.

Je ontwikkelt en bewaakt processen om het diverse museale, culturele, educatieve en zakelijke aanbod in ‘de markt’ te zetten. Daarvoor optimaliseer je de (nationale en internationale) klantenreis van eerste contact tot de aftersales. Je ziet toe op het realiseren van mediacampagnes van bijvoorbeeld tentoonstellingen en evenementen. Je bent verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling en de verantwoording ervan. Door supervisie op onder andere publieksonderzoeken ben jij in staat de juiste ideeën en adviezen aan te dragen die bijdragen aan het realiseren van publiekstoename en het bereiken van nieuwe doelgroepen.

Je participeert actief in overleggen en structuren op het gebied van toerisme en (streek)marketing. Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en bent gericht op samenwerken; zowel binnen als buiten de afdeling zoek je naar verbinding. Hierdoor beschik je over een groot netwerk van relevante contacten.

Je geeft leiding aan een team bestaande uit twee accountmanagers reserveringen, één coördinator publiekszaken en kaartverkoop (met haar receptieteam) en twee medewerkers marketing en communicatie. Je werkt eveneens nauw samen met collega’s van andere afdelingen of externe partners. Je bent een vraagbaak en sparringpartner voor de directeur, de andere managementleden en je team.

Als leidinggevende ben je coachend en richtinggevend. Je zet mensen in hun kracht en benut ieders sterke punten. Je zorgt er samen met je medewerkers voor dat alle afdelingsprocessen correct en tijdig verlopen. Je creëert draagvlak en werkt resultaatgericht. Gezien de diversiteit van taken ben je uitstekend in staat te plannen en te delegeren.

Wat verwacht Slot Loevestein van jou

  • HBO/WO werk- en denkniveau en veel creativiteit.
  • Opleiding en/of ervaring op het gebied van marketing, communicatie, branding, social media, commerciële economie en/of toerisme.
  • Minstens vijf jaar relevante werkervaring.
  • Je bent in staat Slot Loevestein en jezelf te presenteren aan publiek en andere stakeholders.
  • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Beheersing van andere talen is een pre.
  • Je bent een liefhebber van musea in het algemeen en Slot Loevestein in het bijzonder.
  • Je hebt affiniteit met de thema’s vrede, vrijheid en (internationaal) recht.
  • Je beschikt over eigen vervoer.

Wat biedt Slot Loevestein
De arbeidsovereenkomst met Stichting Museum Slot Loevestein betreft een fulltime aanstelling van 36 uur per week. De eerste aanstelling is voor een periode van 12 maanden. Bij positieve evaluatie zal deze worden verlengd met nog een jaar, waarna wij de intentie hebben om een vast dienstverband te bieden.

Deze functie wordt ingedeeld in functieschaal 12 van de Museum CAO. Het salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, bedraagt minimaal €3.744 en maximaal €5.214 bruto per maand exclusief 8% vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Diversiteit
Vanuit de missie van Loevestein zetten we ons in voor verdraagzaamheid en tolerantie. Het maakt voor Loevesteiners niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent en van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jou. Loevestein onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie en roept mensen met een diverse achtergrond op om te solliciteren.

Als je interesse hebt in deze functie, ontvangen wij graag vóór vrijdag 5 februari 2021 je CV en motivatiebrief in een Word format via info@duxinternational.com, ter attentie van Suzette de Ferrante onder vermelding van HP&C.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Slot Loevestein: Hoofd Museale Zaken
Door Redactie Historici.nl
Museum Slot Loevestein: Medewerker Communicatie & Marketing
Door Redactie Historici.nl
Museum Slot Loevestein – Museumgids
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.