Historici.nl

Gepubliceerd op 17-01-2022

RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis: Fondsenwerver / Relatiebeheerder

Het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis maakt de beeldende kunsten van de Nederlanden in internationale context wereldwijd toegankelijk voor musea, wetenschap en publiek. Als ondernemend kennisinstituut bouwen wij aan de realisatie van een nieuw Huis voor de Kunstgeschiedenis, ook digitaal. De afdeling Service & Publiek is verantwoordelijk voor de in- en externe communicatie, de organisatie van publieksactiviteiten, dienstverlening, relatiemanagement en fondsenwerving.

Wij zoeken een enthousiaste en ervaren

Fondsenwerver / Relatiebeheerder

32 uur per week

Als Fondsenwerver / relatiebeheerder schrijf je fondsaanvragen in samenwerking met diverse projectleiders (zoals conservatoren). Je begeleidt het aanvraagproces en verzorgt en coördineert de verantwoording van de gehonoreerde aanvragen. Je vertaalt projectplannen in concrete aanvragen.

Daarnaast houd je je bezig met het opbouwen, onderhouden en uitbouwen van kwalitatieve relaties met diverse (internationale) stakeholders en ondersteun/ adviseer je het MT en directie op het gebied van relatiemanagement.

Je profiel:
Het netwerk waarin het RKD zich bevindt en de dynamiek hierbinnen is een vertrouwde omgeving voor je. Je bent een ervaren netwerker, die zich van nature proactief, initiërend en verbindend opstelt. Je realiseert je dat het RKD voor publiek en professionals van meerwaarde wil zijn en weet dit ten volle te benutten door relaties en fondsenwerving optimaal in te zetten. Deze zelfstandige functie is nog in ontwikkeling, zelfstandigheid en ondernemingsdrang zijn dan ook kenmerken die goed bij je passen.

  • Affiniteit met de missie en het werkveld van het RKD
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring
  • Een bestaand netwerk m.b.t. fondsenwerving
  • Zelfredzame en initiatiefrijke persoonlijkheid
  • Overtuigingskracht en uitstekende communicatieve vaardigheden
  • Een open werkhouding, vermogen productief samen te werken in teamverband
  • Uitstekende mondelinge vaardigheden en een heldere schrijfstijl
  • Je bent omgevingssensitief en kan goed plannen en organiseren

Wij bieden:
Een functie in een zich ontwikkelende organisatie. De functie is gewaardeerd in schaal 9/10 (Museum CAO), afhankelijk van kennis en ervaring. Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Wanneer je geïnteresseerd bent, kan je tot en met 14 februari 2022 je motivatiebrief met cv achterlaten via onze sollicitatiepagina o.v.v. ‘Vacature Fondsenwerver / relatiebeheerder’.

Nadere informatie over de functie kan je inwinnen bij drs. Lisanne Jacobs, afdelingshoofd Service & Publiek, via jacobs@rkd.nl.

Een assessment kan onderdeel uit maken van de procedure.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.