Historici.nl

Gepubliceerd op 15-07-2021

Scapino Ballet Rotterdam: Archiefmedewerker

Scapino Ballet Rotterdam is Nederlands oudste én jongste dansgezelschap. Opgericht na de Tweede Wereldoorlog om “weer kleur te toveren op de door de oorlog bleek geworden kindergezichten” en geëvolueerd tot modern stadsgezelschap van Rotterdam en reizend gezelschap voor Nederland.

Scapino heeft inmiddels een traditie opgebouwd van grote publiekstrekkers én het kansen bieden aan jonge, relatief onbekende dansmakers. Talentenprogramma’s als TWOOLS brachten dansmakers voort als Marcos Morau, Nanine Linning, Felix Landerer, Annabel Lopez Ochoa, Marco Goecke en Ryan Djojokarso.

Scapino danst jaarlijks ongeveer 100 voorstellingen in Rotterdam, Nederland en het buitenland. Daarnaast verzorgen we workshops en ander aanbod voor kinderen en jongeren, zowel op scholen als in onze eigen studio’s in hartje Rotterdam.

Gezocht per 1 september 2021, een:

Archiefmedewerker

16-20 uur per week

Wat ga je doen?
De nieuwe archiefmedewerker zal de fysieke collectie ordenen, registreren, digitaliseren en klaarmaken voor de verhuizing naar een groot archief.

Wie ben jij?
Wij zoeken iemand die:

  • Beschikt over een relevante hbo-opleiding en/of hbo-werk- en -denkniveau
  • Kennis en ervaring heeft met fysieke en digitale erfgoedcollecties (Reinwardt is een pre) voor minimaal 2 jaar
  • Tussen 16 en 20 uur per week beschikbaar is
  • Goed zelfstandig kan werken
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden
  • Foutloos kan schrijven
  • Secuur werkt
  • Actief meedenkt over hoe het archief digitaal ontsloten kan worden voor publiek

Wij bieden:
Een veelzijdige en uitdagende baan bij Nederlands oudste dansgezelschap, in het hart van Rotterdam. Een plek in een professioneel en gezellig team dat van aanpakken houdt. De aanstelling geldt in eerste instantie voor de periode van 1 jaar. Het salaris is marktconform en volgens cao voor Toneel en Dans.

Sollicitatie en informatie
Stuur je cv en motivatiebrief voor 20 augustus aanstaande naar sollicitatie@scapinoballet.nl onder vermelding van ‘sollicitatie archiefmedewerker’. Voor meer informatie over de functie, dan wel vanaf 23 augustus aanstaande, kun je terecht bij Tirza Paais (HR). Scapino Ballet is gesloten van 14 juli tot en met 20 augustus 2021. De sollicitatieprocedure zal in de week van 23 augustus aanstaande in gang worden gezet.

Scapino Ballet Rotterdam streeft naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de Nederlandse samenleving. Onze deuren en vacatures staan nadrukkelijk open voor iedereen.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.