Historici.nl

Gepubliceerd op 04-10-2022

Secretaris onderzoeksprogramma Anchoring Innovation

Functieomschrijving

Vind jij het leuk om zaken te structureren en activiteiten te organiseren? Ben je organisatorisch sterk, beschik je over goede communicatieve vaardigheden en wil je jouw vaardigheden inzetten voor de ondersteuning van een landelijk onderzoeksprogramma op het gebied van de Klassieke Oudheid? Dan ben jij nodig als secretaris.

Anchoring Innovation is een door het ministerie van OC&W gefinancierd onderzoeksprogramma, waarbij zes Nederlandse universiteiten met onderzoek op het gebied van de klassieke talen of oudheidkunde zijn betrokken. In je functie van secretaris werk je in een duobaan constructie samen met een collega en rapporteer je aan de Executive Director. Samen met je collega secretaris ben je het eerste aanspreekpunt voor personen die informatie zoeken over dit onderzoeksprogramma. Je plant en organiseert in nauw overleg met de Academic Director, de Executive Director en je collega secretaris de expert meetings van het programma, congressen en kleinere bijeenkomsten van onderzoeksgroepen.

Tevens bied je ondersteuning bij de organisatie van twee grote tentoonstellingen, bij de redactie van congresbundels en bij de valorisatiewerkzaamheden van het onderzoeksprogramma. Je neemt als secretaris deel aan de vergaderingen van de raad van bestuur van het programma en stelt in overleg het concept jaarverslag en het concept eindverslag van het onderzoeksprogramma op. Je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van de website, de social media kanalen en de publicaties die voortkomen uit het onderzoeksprogramma. Verder bewaak je, in samenwerking met de financiële afdeling van de Letteren Faculteit van de Radboud Universiteit, de financiën van het programma.

Daarnaast onderhoud je nauwe contacten met de onderzoekers binnen het Anchoring Innovation project en met de coördinatoren van OIKOS, de landelijke onderzoekschool op het gebied van klassieke studiën, waar het onderzoeksprogramma deel van uitmaakt.

Functie-eisen

 • Je bent een (bijna) gepromoveerd classicus of oudheidkundige.
 • Je hebt affiniteit met het onderzoek dat verricht wordt binnen het onderzoeksprogramma.
 • Je hebt ruime ervaring met het plannen en organiseren van activiteiten en bent resultaatgericht.
 • Je bezit zeer goede contactuele en communicatieve vaardigheden en beschikt over een servicegerichte instelling.
 • Je beschikt over ICT vaardigheden die nodig zijn voor het bijhouden van een website en elektronische administratie.
 • Je hebt een mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Engels op C2 niveau.
 • Indien het Nederlands niet je moedertaal is, beheers je dit wel op C1 niveau.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft een tijdelijk dienstverband van één jaar met mogelijkheid tot verlenging.

 • Het betreft een dienstverband van 0,4 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 2.960 en maximaal € 4.670 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het betreft een tijdelijk dienstverband van één jaar met mogelijkheid tot verlenging.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Anchoring Innovation is een omvangrijk onderzoeksprogramma op het gebied van de klassieke oudheid, inclusief de klassieke talen, oude geschiedenis, klassieke archeologie, antieke wijsbegeerte en receptie van de oudheid. De Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit voert vanaf 1 augustus 2017 het penvoerderschap van dit onderzoeksprogramma, dat zal aflopen op 31 december 2027.

De Faculteit der Letteren zet zich in voor het produceren van wetenschappelijke en maatschappelijke kennis die er toe doet. Met meer dan 500 academische en ondersteunende medewerkers verzorgen we onderwijs en doen we onderzoek op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, en taalkunde en communicatie, met behulp van innovatieve methodologieën en werken we nauw samen binnen de verschillende disciplines. Ons onderzoek is ingebed in twee onderzoeksinstituten: het Centre for Language Studies (CLS) en het Radboud Institute for Culture & History (RICH). Met ongeveer 2.500 studenten, verdeeld over drie departementen – het departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Klassieken, het departement Moderne Talen en Culturen en het departement Taal en Communicatie –  willen we bijdragen aan een duurzamere en inclusievere wereld. Daarom verwelkomen we in het bijzonder sollicitaties van kandidaten met verschillende perspectieven, achtergronden en vaardigheden die onze opleidingen en onderzoeksprofielen kunnen versterken.

Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Additionele informatie

Neem met inhoudelijke vragen over de functie contact op met André Lardinois, hoogleraar via  andre.lardinois@ru.nl.

Solliciteren

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.