Historici.nl

Gepubliceerd op 20-09-2023

Senior Educator Publiek – Rijksmuseum

Amsterdam, 36 uur per week

Het Rijksmuseum vertelt het verhaal van 800 jaar Nederlandse geschiedenis. Dat doen we met een collectie van ruim 1 miljoen objecten, tentoonstellingen en educatie. Als Senior Educator heb je een missie: de collectie tot leven brengen en relevant maken voor een zo breed mogelijk publiek. Hoe verbinden we de wereld van nu en morgen met onze collectie?

Wat ga je doen?
De twee miljoen bezoekers per jaar van het Rijksmuseum zijn jouw doelgroep: zowel het internationale publiek als families, (jong)volwassenen en ouderen uit Nederland. Samen met je collega’s van Team Publiek ben je verantwoordelijk voor het overdragen van (wetenschappelijke) kennis én zorg je voor een inspirerend museumbezoek. Je bedenkt, ontwikkelt en maakt educatieve, informatieve en verrassende producten en programma’s voor volwassenen en kinderen. Je bent creatief, innovatief, digitaal vaardig, zelfstandig en bedenkt in goed doordachte plannen (nieuwe) manieren om betekenis te geven aan de collectie en die over te brengen. Tegelijkertijd ben je nauwgezet en houd je van de verdieping als je samen met de conservatoren in de teksten voor de tentoonstellingen en vaste opstelling duikt. Jouw belangrijkste werkzaamheden zijn:
• Het bedenken en realiseren van effectieve en innovatieve educatieve (digitale) producten en programma’s voor diverse doelgroepen.
• Het schrijven en redigeren van teksten in het museum.
• Participeren in de ontwikkeling en realisatie van tentoonstellingen.
• Een bijdrage leveren aan onze innovatieve educatieve afdeling.

Werken bij het Rijksmuseum
Het Rijksmuseum is van én voor iedereen. Als Senior Educator maak je deel uit van het vijfkoppige Team Publiek dat onderdeel is van de afdeling Publiek & Educatie. Ons doel is om mensen in hoofd en hart te raken met onze collectie. Wij belichten de collectie vanuit meerdere perspectieven en verbinden onze voorwerpen en verhalen met zo veel mogelijk bezoekers. Wij staan midden in de maatschappij, wat vraagt om een meerstemmig, divers en inclusief team.

Wat breng jij mee?
We zijn benieuwd naar wie jij bent en welke talenten jij toevoegt aan ons team. Je bent een bevlogen en creatieve denker die ons met inhoudelijk sterke concepten verrast. Je hebt plezier in het samen met je stakeholders ontwikkelen van deze concepten. Je werkt gestructureerd, kunt goed plannen en raakt niet gestrest van deadlines. Jij weet jouw denkkracht en creativiteit te combineren met de nauwgezetheid en zorgvuldigheid die nodig is bij het schrijven van teksten. Verder heb je:
• Wo-werk- en -denkniveau; een kunsthistorische achtergrond is een pre.
• Ten minste 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie of rol.
• Ervaring met het maken van innovatieve educatieve producten voor verschillende doelgroepen.
• Ervaring met en plezier in het ontwikkelen van digitale middelen.
• Ruime ervaring in het schrijven voor een breed publiek.

Wat krijg je ervoor terug?
• Een bruto maandsalaris van € 3.801,- tot € 5.075,- per maand op basis van 36 uur (schaal 11 van de museum-cao).
• 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.
• Een contract voor een jaar met uitzicht op verlenging.
• De vrijheid om in overleg thuiswerken en op kantoor werken af te wisselen, inclusief een budget om jouw thuiswerkplek in te richten.
• Een volledige ov-reiskostenvergoeding vanaf 5 km (tot maximaal € 345,-). De kosten die je maakt als jij je fiets op het station in een bewaakte fietsenstalling zet worden ook volledig vergoed.
• Na je proeftijd ontvang je een museumjaarkaart met onbeperkte toegang tot 450 musea in Nederland. In het Rijksmuseum ben je (tijdens openingstijden) altijd welkom met 1 gratis introducé.
• Deelname aan verschillende events en sportactiviteiten, zoals ons winter- en zomerfeest en de Rijksrun.

Enthousiast?
Maak er direct werk van en solliciteer vóór 1 oktober. Het sollicitatieproces verloopt als volgt:
1. Na ontvangst van je cv en motivatie via het sollicitatieformulier op onze website gaan we voor je aan de slag.
2. Zien we een match? Dan plannen we graag een eerste kennismakingsgesprek op woensdag 11 oktober. We horen graag wie je bent, welke ervaring je hebt en wat je aanspreekt in deze functie. Voor dit gesprek vragen we je een opdracht te maken.
3. Is dit gesprek positief? Dan nodigen we je uit voor een tweede gesprek op woensdag 18 oktober. Ook voor dit gesprek hebben we een opdracht voor je.
4. Zijn we beiden enthousiast? Dan krijg je van ons een aanbod.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nina Bartelsman via via 020 6747000 of via vacatures@rijksmuseum.nl. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Kim Muller via k.muller@rijksmuseum.nl.

Let op: Wij nemen uitsluitend sollicitaties in behandeling die via de website van het Rijksmuseum zijn ingediend. Sollicitaties per mail nemen wij niet in behandeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Senior Educator Publiek – Rijksmuseum
Door Redactie Historici.nl
Hoofd Publiek – Rijksmuseum
Door Redactie Historici.nl
Conservator Kostuum – Rijksmuseum
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.