Historici.nl

Gepubliceerd op 08-03-2023

Senior Informatiespecialist – Nederlands Instituut voor Militaire Historie 

Nederlands Instituut voor Militaire Historie 

Vacature: Senior Informatiespecialist 

Functieomschrijving 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die het leuk vindt om het rijke militair-historische verleden van Nederland te delen met een breed publiek. Je levert een bijdrage aan de totstandkoming van publieksproducten, zoals video’s, online colleges, podcasts en infographics. Daarnaast maak jij content voor de sociale media en help jij mee met de organisatie van evenementen. Word jij enthousiast van projectmatig werken, waarbij militaire geschiedenis toegankelijk gemaakt wordt voor een breed publiek? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Functie-eisen 

Je hebt een studie geschiedenis afgerond, een voltooide hbo-opleiding digitale media en/of (digitale) communicatie of aanverwante studierichting. Je hebt al enkele jaren relevante werkervaring. Je hebt al eerder gewerkt met content management systemen zoals Coosto of bent bereid dit te leren. Je bent zowel prestatiegericht als resultaatgericht. Je functioneert goed in een team, maar kun ook zelfstandig en onder druk werken. Je bent analytisch, kritisch, accuraat en communicatief sterk. Je beschikt over goede contactuele eigenschappen en hebt een flexibele instelling. Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse taal. 

Ervaringseisen

Je hebt algemene militair-historische kennis. Je beschikt over onderzoeksvaardigheden en over het vermogen om kritisch naar bronnen te kijken. Je wordt enthousiast van (digitale) storytelling. Je hebt ervaring met het schrijven en redigeren van publieksvriendelijke teksten, voor zowel online als offline kanalen. Ervaring met beeld- en videobewerking is een pre, maar geen vereiste. 

Meer over jouw toekomstige afdeling 

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) is een gespecialiseerd kennis- en onderzoekscentrum op het gebied van de Nederlandse militaire geschiedenis. Het gaat om de geschiedenis van de Nederlandse strijdkrachten in de periode van de Tachtigjarige Oorlog tot nu.[Einde van tekstterugloop]Het NIMH beheert een unieke militair-historische collectie en maakt deze toegankelijk voor een breed publiek. Daarnaast publiceert het instituut wetenschappelijke studies, geeft onderwijs aan militaire opleidingsinstituten en universiteiten, verzorgt lezingen en geeft beleidsadviezen aan de Defensietop, levert een bijdrage aan de militaire doctrinevorming en beschrijft lopende operaties. 

Je komt te werken op de afdeling Publieksinformatie & Collecties van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH). Je werkt binnen de domeinen Publieksinformatie & Multimedia. Je werkt binnen een klein team, dat zich bezighoudt met het maken van (digitale) publieksproducten, marketingcommunicatie en webredactie. De werkzaamheden zijn afwisselend, van het verrichten van onderzoek voor een podcastserie, tot het maken van dynamische content voor de sociale media. Ook het schrijven van videoscripts behoort tot je takenpakket, net zoals de webredactie van onze website 

Meer informatie over de vacature & direct solliciteren: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/senior-informatiespecialist-DEF-2023-0732#0 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.