Historici.nl

Gepubliceerd op 08-04-2020

Senior medewerker Archief – Collecties, Haags Gemeentearchief

Ben jij die enthousiaste gedreven archivaris en wil jij je inzetten voor de historie van Den Haag? Wij zijn erg naar je op zoek!

Wat ga je doen?

Als Conservator Audiovisueel ben je verantwoordelijk voor het goed beheren en beschikbaar stellen van de audiovisuele collectie van het Haags Gemeentearchief.

Je beschrijft nieuwe audiomateriaal en bewegend beeld dat we aan onze collecties toevoegen, materiaal dat iets documenteert over de geschiedenis van de stad Den Haag. Je doet dat volgens professionele normen en standaarden. Daar hoort ook bij het onderhouden van het (geautomatiseerde) beheers- en registratiesysteem.  Je zorgt er op die manier voor dat de audiovisuele collectie goed vindbaar is online, onder andere via onze website, en dat aanvragen van derden die gebruik willen maken van het materiaal goed worden afgehandeld. Dat kunnen Haagse burgers zijn, maar ook documentairemakers of onderzoekers. en stel je deze beschikbaar, via de website en op de studiezaal. Voor je collega’s van het HGA ben je dé vraagbaak waar het de inhoud van onze audiovisuele collectie aangaat. Je weet wat we in huis hebben, én je bent op de hoogte van de nieuwste inzichten rond het digitaliseren van audiovisueel materiaal en beschikbaarstelling daarvan.

Je werkt als conservator Audiovisueel  daarnaast mee aan projecten en activiteiten die beogen de geschiedenis van de stad extra aandacht te geven. Daarin is het belangrijk dat je goed samenwerkt met collega’s intern, én met erfgoedpartners in de stad. Daarbij is het belangrijk om middels het werken met  projectplannen zaken als doorlooptijd, en kwaliteit en kwantiteit van de resultaten te bewaken.

Wat vragen wij?

Behalve een passie voor archief, historische geluidsopnamen en bewegend beeld, ben je ook erg geïnteresseerd in de geschiedenis van Den Haag. Je hebt oog voor details en je gaat accuraat te werk. Je hebt  ervaring met behoud en beheer van audiovisuele collecties. Je hebt kennis van de  relevante aspecten van het vakgebied en je  kunt deze vertalen naar de werkzaamheden. Je hebt ervaring met projectmatig werken.  Jouw mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zijn uitstekend, je bent adviesvaardig, hebt een klantgerichte instelling en je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Stressbestendigheid en organisatorisch vermogen zijn een must voor deze functie. Daarbij ben je bereid om soms buiten kantoortijden te werken.

Verder beschik je over:

 • hbo werk- en denkniveau;
 • diploma Reinwardt Academie of vergelijkbaar;
 • minimaal 3 jaar werkervaring in het vakgebied;
 • Aantoonbare (kunst)historische kennis.

Wat bieden wij?

Een leuk divers team van collega’s, die er samen voor zorgen dat de veranderingen in  de stad worden bijgehouden en worden vastgelegd. En de bewoners van de stad van informatie hierover voorziet. Verder kun je rekenen op:

 • een salaris van minimaal €2.702,- en maximaal €3.968,- bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek (schaal 9). Per 01-07-2020 stijgen de lonen met 1%. Op 01-10-2020 komt daar nog eens een verhoging van 1% bovenop;
 • een 32-urige werkweek en de ruimte om compensatieverlof op te bouwen;
 • een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, die we bij goed functioneren graag omzetten in een vast dienstverband. Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbetaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht.

Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket:

 • uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het stadhuis.

Wie zijn wij?

Het Haags Gemeentearchief (HGA) maakt samen met de Bibliotheek Den Haag (BDH) onderdeel uit van de dienst Publiekszaken (DPZ). DPZ vormt hét contactcentrum van de gemeente Den Haag en is daarmee voor de burger het gezicht van de dienstverlening. Het Haags Gemeentearchief wil hierbinnen het portaal zijn voor informatie en kennis over de geschiedenis van Den Haag in de breedste zin van het woord. Daarnaast beheert het HGA ook de archieven en collecties van de gemeente Leidschendam-Voorburg en van het Nederlands Muziek Instituut. Het HGA verwerft, beheert, en presenteert historische bronnen die dit mogelijk maken en stelt die bronnen (documenten, foto’s, prenten, tekeningen, affiches, audiovisueel materiaal) beschikbaar op de studiezaal, via tentoonstellingen, publicaties, educatieve activiteiten en de website.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nicolette Faber-Wittenberg MA, Hoofd Collecties, 06 526 72 064

Extra informatie

 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden.
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan deel uitmaken van de procedure.

Solliciteer

Senior medewerker Archief – Haags Gemeentearchief
Door Redactie Historici.nl
Gemeentearchief Den Haag| Medewerker archiefassistentie
Door Redactie Historici.nl
Muziekcollecties HGA| Senior Medewerker
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.