Historici.nl

Gepubliceerd op 08-04-2020

Senior medewerker Archief – Haags Gemeentearchief

Ben jij die enthousiaste gedreven archivaris en wil jij je inzetten voor de historie van Den Haag? Wij zijn erg naar je op zoek!

Wat ga je doen?

Als Senior medewerker Archief maak je de toegewezen archieven en collecties toegankelijk volgens vakmatige normen en specifieke HGA-normen en stel je deze beschikbaar op de studiezaal en de website. Je onderhoudt de (geautomatiseerde) beheerinformatie en verzorgt de informatievoorziening daaruit en daarover. Er komen zowel complexe als niet-complexe aanvragen bij jou terecht. Deze neem je in behandeling door analoog en digitaal voorlichting te geven aan het publiek in de studiezaal en daarbuiten over het gebruik van archieven en collecties.

In jouw rol als senior fungeer je op basis van brede theoretische kennis en ervaring op het vakgebied als vraagbaak voor andere collega’s (waaronder junior en medior medewerkers) over de archieven en collecties van het Haags Gemeentearchief.

Wij zoeken 3 nieuwe collega’s voor de aandachtsgebieden Inventarisatie en beheer, Dienstverlening en Muziekarchieven, waarbij er zowel inzet binnen als buiten jouw aandachtsgebied wordt gevraagd.

Wat vragen wij?

Behalve een passie voor het archief ben je ook erg geïnteresseerd in historisch Den Haag. Je bent resultaatgericht en je gaat accuraat te werk. Goed samenwerken is belangrijk op de afdeling en je hebt een klantgerichte instelling. Verder beschik je over:

 • hbo werk- en denkniveau;
 • diploma Middelbaar Archiefambtenaar / Archivistiek B;
 • minimaal 3 jaar werkervaring in het vakgebied;
 • inzicht in gemeentelijke taken en organisaties.

Wat bieden wij?

Je komt in een leuk divers team van collega’s, dat samen bezig is om onze stad aantrekkelijk te houden. Verder kun je rekenen op:

 • een salaris van minimaal €2.702,- en maximaal €3.968,- bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek (schaal 9). Per 01-07-2020 stijgen de lonen met 1%. Op 01-10-2020 komt daar nog eens een verhoging van 1% bovenop;
 • een 36-urige werkweek;
 • een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, die we bij goed functioneren graag omzetten in een vast dienstverband. Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbetaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht.

Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket:

 • uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het stadhuis.

Wie zijn wij?

Het Haags Gemeentearchief (HGA) maakt samen met de Bibliotheek Den Haag (BDH) onderdeel uit van de dienst Publiekszaken (DPZ). DPZ vormt hét contactcentrum van de gemeente Den Haag en is daarmee voor de burger het gezicht van de dienstverlening. Het Haags Gemeentearchief wil hierbinnen het portaal zijn voor informatie en kennis over de geschiedenis van Den Haag in de breedste zin van het woord. Daarnaast beheert het HGA ook de archieven en collecties van de gemeente Leidschendam-Voorburg en van het Nederlands Muziek Instituut. Het HGA verwerft, beheert, en presenteert historische bronnen die dit mogelijk maken en stelt die bronnen (documenten, foto’s, prenten, tekeningen, affiches, audiovisueel materiaal) beschikbaar op de studiezaal, via tentoonstellingen, publicaties, educatieve activiteiten en de website.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ronald Grootveld, Hoofd Publieke Diensten, 06 10 27 21 15.

Extra informatie

 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden.
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan deel uitmaken van de procedure.

Solliciteer

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.