Historici.nl

Gepubliceerd op 01-06-2023

Senior stafmedewerker militaire geschiedenis – NIMH

Wil jij werken in een dynamische, militaire en academische omgeving waarbij je dagelijks bezig bent met militaire geschiedenis en doctrinevorming? Dan is de functie van senior docent militaire geschiedenis bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) jou misschien wel op het lijf geschreven.

Wij zijn op zoek naar een senior docent ter versterking van het cluster Onderwijs (vier FTE) van het NIMH. In deze functie ondersteun je het hoofd van het cluster Onderwijs van het NIMH bij het ontwikkelen, plannen, coördineren en verzorgen van militair onderwijs aan operationele eenheden van de krijgsmacht. Ook lever je een bijdrage aan het hogere onderwijs voor officieren en gelijkgestelden. Denk daarbij aan de module Landoptreden van de Koninklijke Landmacht, de Sea Power Course van de Koninklijke Marine en de Hogere Defensie Vorming. Militaire geschiedenis en doctrinevorming vormen de pijlers waarop jouw werkzaamheden stoelen. De werkzaamheden vinden plaats op voormalige slagvelden (deels in het buitenland) tijdens Tactische Oefeningen Zonder Troepen (TOZT) en in het klaslokaal.

De functie maakt deel uit van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie. De standplaats is Den Haag.

Functie-eisen

  • doctoraal examen geschiedenis, bij voorkeur militaire geschiedenis

Competenties

  • creativiteit
  • flexibiliteit
  • plannen en organiseren
  • overtuigingskracht
  • communicatie
  • conceptualiseren

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 12

Maandsalaris: Min €4.914 – Max. €6.317 (bruto). Het salaris is gebaseerd op een 38-urige werkweek

Dienstverband: vaste aanstelling

Minimaal aantal uren per week: 38

Maximaal aantal uren per week: 38

Meer informatie en direct solliciteren: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/sr-stafmedewerker-militaire-geschiedenis-DEF-2023-2363#0

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.