Historici.nl

Gepubliceerd op 30-05-2018

Stadsarchief Amsterdam – Stagiair(e) Educatie / Geschiedenislokaal

Ben je op zoek naar een interessante stageplaats in Amsterdam, en heb je affiniteit met educatie en de geschiedenis van de stad? Het Stadsarchief zoekt een enthousiaste

Stagiair(e)

voor de verdere ontwikkeling van de website Geschiedenislokaal Amsterdam: www.geschiedenislokaalamsterdam.nl.

Geschiedenislokaal is een site waar bronnen uit het Stadsarchief op een overzichtelijke wijze worden aangeboden aan het onderwijs. Alle bronnen linken door naar de website van het Stadsarchief, en er is een mogelijkheid om lesopdrachten toe te voegen. De site sluit aan bij de tijdvakken die gebruikt worden in het onderwijs, en werkt met een aantal tools zoals een tijdlijn en de mogelijkheid om een transcriptie toe te voegen. Op dit moment staat alleen het onderwerp Tweede Wereldoorlog online, maar we willen uitbreiden met andere onderwerpen. Een van de thema’s waar we al eerste op gaan focussen is Rembrandt en het Amsterdam van de zeventiende eeuw. Dit in het kader van een educatief programma dat aansluit bij een tentoonstelling over het leven van Rembrandt aan de hand van documenten uit het Stadsarchief.

We zoeken iemand die:

  • goed, kort en bondig kan schrijven
  • geïnteresseerd is in de geschiedenis van Amsterdam
  • interesse heeft in het onderwijs
  • digitaal handig is en zich snel een nieuw CMS (content management systeem) eigen kan maken
  • flexibel is en goed kan samenwerken

Je komt te werken op de afdeling Presentatie & Participatie, deze afdeling is verantwoordelijk voor alle tentoonstellingen, de communicatie & marketing, de educatie, rondleidingen & evenementen en de verschillende crowdsourcingsprojecten.

Periode:
Zomer / herfst 2018, 3 à 4 maanden, aantal werkdagen en uren in overleg.

Stagevergoeding:
Volgens richtlijnen gemeente Amsterdam, afhankelijk van leeftijd:

  • 20-21 jaar: € 3,33 per uur
  • 22-23 jaar: € 4,16 per uur
  • 24 jaar en ouder: € 4,98 per uur

Geïnteresseerd of heb je nog vragen?
Neem dan contact op met Stefanie van Odenhoven, s.van.odenhoven@amsterdam.nl / 020-2511609. Sollicitaties graag met een korte motivatie en CV.

www.amsterdam.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.