Historici.nl

Gepubliceerd op 17-08-2021

Stadsarchief Amsterdam: Stagiair(e) Geschiedenislokaal Amsterdam

Ben je op zoek naar een interessante stageplaats in Amsterdam, en heb je affiniteit met educatie en de geschiedenis van de stad?

Het Stadsarchief Amsterdam is het historisch documentatiecentrum van de stad Amsterdam met meer dan 50 kilometer archieven, een historisch-topografische collectie met miljoenen kaarten, tekeningen en prenten, een bibliotheek en omvangrijke geluids-, film- en fotoarchieven. De afdeling Publiek van het Stadsarchief is naast dienstverlening aan onderzoekers verantwoordelijk voor tentoonstellingen, educatie, publicaties, evenementen en crowdsourcingsprojecten.

Wij zoeken een enthousiaste stagiair(e) die mee gaat werken aan ons onderwijsplatform Geschiedenislokaal Amsterdam.

Stagiair(e) Geschiedenislokaal Amsterdam

16 à 24 uur per week (in overleg)

Geschiedenislokaal Amsterdam is een website voor het voortgezet onderwijs, waarin leerlingen kennismaken met originele bronnen uit onze archieven en collecties. Het platform wordt voor verschillende tentoonstellingen en projecten ingezet en wordt voortdurend aangevuld. Het vormt de basis voor diverse educatieve programma’s en rondleidingen.

In het najaar van 2021 wordt een nieuwe site gebouwd voor het Geschiedenislokaal. Alle data en afbeeldingen worden overgezet naar een nieuwe omgeving, maar er zal ook nog veel moeten worden nagekeken en aangevuld.

Wat ga je doen?

  • Assisteren bij alle werkzaamheden die komen kijken bij het inrichten van de nieuwe site (o.a. checks doen in het CMS, aanvullen van missende bronnen en informatie, testen van de nieuwe website)
  • Selectie van nieuwe bronnen en het schrijven van teksten, o.a. voor het vervolg van de tentoonstelling ‘De razzia’s van 22 en 23 februari 1941’, en de uitbreiding van de thema’s over gebouw De Bazel en de Nederlandsche Handel-Maatschappij

Wat vragen wij?

  • HBO of universitair niveau
  • Iemand die digitaal handig is, en zich snel een nieuw CMS (Content Management System) kan eigen maken.
  • Iemand met een grote interesse in de geschiedenis van Amsterdam
  • Iemand die goed de weg weet in (onze) zoeksystemen en die het leuk vindt om onderzoek te doen in onze collecties en archieven
  • Iemand die graag schrijft, en zich goed kan inleven in de doelgroep
  • Iemand die precies is en nauwkeurig werkt
  • Een sociaal iemand, die zich flexibel opstelt, en graag meedenkt

Periode: september 2021-januari 2022, voor circa 16-24 uur per week (aantal uren en stageperiode in overleg). Stagevergoeding: volgens richtlijnen gemeente Amsterdam (afhankelijk van leeftijd)

Geïnteresseerd of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Stefanie van Odenhoven, s.van.odenhoven@amsterdam.nl / 020-2511609. Sollicitaties graag met een korte motivatie en CV.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Stadsarchief Amsterdam| Hoofd Programmering en Publicatie
Door Redactie Historici.nl
Stagiair Online – Museum De Lakenhal
Door Redactie Historici.nl
Het Spoorwegmuseum: Stagiair(e) Collectie
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.