Historici.nl

Gepubliceerd op 23-02-2022

Stadsgids/rondleider in verschillende steden

Cicerones biedt momenteel rondleidingen aan in 20 steden en heeft de ambitie om stadswandelingen in heel Nederland te organiseren. We zijn daarom op zoek naar gidsen in steden waar we al actief zijn én in steden waar we nog niet actief zijn.
Cicerones is een organisatiebureau voor historische rondleidingen, gevestigd in Haarlem. We organiseren wekelijks activiteiten voor individuele deelnemers en voor groepen worden op aanvraag programma’s op maat samengesteld.
Cicerone betekent gids en de begeleiding door een professionele gids is een vast onderdeel van alle activiteiten. Ons motto is “met een gids zie je meer”.

 

Graag komt Cicerones in contact met stadsgidsen in bovengenoemde steden die zich herkennen in onderstaand profiel en voldoen aan de genoemde voorwaarden.

Gidsen met kennis en passie

De gidsen van Cicerones zijn professionals die kennis en vaardigheden hebben opgedaan middels een Hbo/WO opleiding aangevuld met enige jaren gidservaring. Zij hebben passie voor geschiedenis en erfgoed en beschikken over een grondige basiskennis van de Nederlandse geschiedenis. Zij houden hun kennis constant up-to-date en verdiepen zich graag steeds weer in een nieuw thema.

Over jou

Je beschikt over voldoende basiskennis van de Nederlandse geschiedenis en cultuur om een cultuurhistorische wandeling te begeleiden en je bent bereid om je te verdiepen in de verschillende thema’s.

Je bent een professionele gastheer/-vrouw, je kunt een groep leiden en zorg dragen voor een uitstekende uitvoering van het programma. Je voelt je verantwoordelijk voor iedere deelnemer en zorgt dat iedereen de informatie goed kan volgen. Je bent in staat te improviseren op momenten die daar om vragen.

Voorwaarden

  • Je hebt een relevante opleiding (Geschiedenis, Kunstgeschiedenis, Nationaal Gids) aangevuld met enige jaren ervaring in het begeleiden van groepen.
  • Je bent ingeschreven als zzp’er of bent bereid dat te doen.
  • Naast het werk voor Cicerones, heb je andere opdrachtgevers.

We bieden
Stadsgidsen die voldoen aan de voorwaarden bieden wij graag de mogelijkheid om toegevoegd te worden aan onze gidsendatabase. Ben je opgenomen in deze database dan zullen we je benaderen voor groepsaanvragen.
De gidsen die voor Cicerones werken, vormen samen een team en ondersteunen elkaar waar mogelijk.
De vergoeding is marktconform voor het binnenlands toerisme.

Reageren
Bij interesse kun je je CV inclusief een recente foto en een motivatiebrief sturen naar Loredana: gidsen@cicerones.nl.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.