Historici.nl

Gepubliceerd op 29-08-2017

Stage: Assistent curator Oude Kerk

In het oudste gebouw van Amsterdam komen heden en verleden bij elkaar. Door hedendaagse kunst en cultuur te koppelen aan de rijke geschiedenis van het gebouw, is de Oude Kerk – midden op de Wallen – dé plek voor inspiratie, onderzoek, creatie en ontmoeting. Jonge kunstenaars krijgen hier de ruimte om zichzelf te presenteren, maar ook toonaangevende (inter)nationale kunstenaars worden uitgenodigd om hier site-specific werk te maken.

In een stad waar zoveel gebeurt, weet de Oude Kerk al jaren gemiddeld 150.000 bezoekers per jaar te trekken. We hebben twee grote tentoonstellingen per jaar en daarnaast kleinere kortstondige evenementen zoals performance avonden, lezingen, filmavonden en een muziekprogramma.

In aanvulling op ons team van professionals zijn wij op zoek naar een enthousiaste, goed georganiseerde, initiatiefrijke stagiair (m/v) die ons wil komen versterken in aanloop naar de najaarstentoonstelling, museumnacht en Amsterdam Art Weekend. Een stage bij de Oude Kerk biedt een uitgelezen kans om werkervaring op te doen in de cultuursector en een uitgebreid netwerk op te bouwen.

Lees hier meer.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.