Historici.nl





Gepubliceerd op 08-06-2023

Stage project Correspondence of Cristofforo Suriano (1616-1623) – Humanities Cluster KNAW

Voor het editieproject the Correspondence of Cristofforo Suriano (1616-1623) zoekt het Humanities Cluster van de KNAW: 2 stagiairs (v/m)

Als stagair werk je mee aan een moderne, geannoteerde, digitale editie met Engelstalige samenvattingen van de brieven van Cristofforo Suriano, de eerste Venetiaanse gezant in Den Haag. Je assisteert de hoofdonderzoeker met verschillende taken, waaronder algemeen redactiewerk en historisch onderzoek naar personen, boeken en gebeurtenissen die in de brieven worden genoemd. Je levert een actieve bijdrage aan projectbijeenkomsten.

De stage vindt plaats in het eerste semester van het academisch jaar 2023-2024, en heeft een omvang van 6-12 ECTS. Periode en voltijd/deeltijd in overleg.

Wat vragen wij?
Wij zijn op zoek naar (R)Ma studenten met een specialisatie in vroegmoderne geschiedenis of een verwant veld. Daarnaast vragen wij van sollicitanten:

• Aantoonbaar sterke onderzoeksvaardigheden
• Kennis van of ervaring met archiefonderzoek en historische databases
• Een achtergrond of aantoonbare interesse in digitale technieken
• Uitstekende schrijfvaardigheid in het Engels

Ervaring met zeventiende-eeuwse paleografie en/of een (passieve) kennis van het Italiaans strekt tot aanbeveling.

Wat bieden wij?
Wij bieden een een dynamische onderzoeksgroep waarin we actieve begeleiding van studenten verzorgen met het oog op voorbereiding van een scriptie en/of loopbaanperspectieven. Daarnaast krijg je een bescheiden stagevergoeding en worden je onderzoekskosten vergoed.

Geïnteresseerd?
Stuur vóór 3 juli een korte motivatiebrief en CV naar Dr. Nina Lamal (nina.lamal@huc.knaw.nl). Voor vragen kun je op hetzelfde adres terecht.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.