Historici.nl

Gepubliceerd op 08-06-2023

Stage project Public Diplomacy in Early Modern Europe – Humanities Cluster KNAW

Voor het project Inventing Public Diplomacy in Early Modern Europe. How Printed Media Shaped Dutch International Relations, 1568-1713 zoekt het Humanities Cluster van de KNAW: 1 stagiair (m/v)

Ben jij geïnteresseerd in de geschiedenis van media, propaganda en/of diplomatie? Ben je handig met computers? En zou je wel eens willen meewerken op een historisch onderzoeksproject in een dynamische onderzoeksgroep? Dan is deze vacature wat voor jou!

Als stagiair zul je meedraaien in het onderzoeksproject Public Diplomacy bij de afdeling NLLab. Binnen het project zul je (een selectie van) de volgende taken uitvoeren:
• Je doet archiefonderzoek, zowel op locatie als met digitale middelen
• Je assisteert bij de organisatie van het congres “Practices of Public Diplomacy”
• Je verzorgt van PR-activiteiten ten behoeve van het project op sociale media
• Je assisteert onderzoekers bij onderzoeks- en redactiewerkzaamheden
• Je levert een actieve bijdrage aan projectbijeenkomsten

De stage vindt plaats in het eerste semester van het academisch jaar 2023-2024, en heeft een omvang van 6-12 ECTS. Periode en voltijd/deeltijd in overleg.

Wat vragen wij?
Wij zoeken enthousiaste masterstudenten met een voorliefde voor vroegmoderne cultuur of vroegmoderne politieke geschiedenis. Je hebt ervaring/affiniteit met digital humanities (ervaring met Transkribus en/of Python strekt tot aanbeveling). Daarnaast heb je ervaring met het lezen van zestiende- en zeventiende-eeuws handschrift, of ben je bereid dit snel te leren.

Wat bieden wij?
Wij bieden een actieve begeleiding van studenten, met het oog op voorbereiding van een scriptie en/of loopbaanperspectieven. Daarnaast krijg je een bescheiden stagevergoeding worden je onderzoekskosten vergoed.

Geïnteresseerd?
Stuur vóór 3 juli een korte motivatie en CV naar de projectleider Dr. Helmer Helmers (helmer.helmers@huc.knaw.nl). Voor vragen kun je op hetzelfde adres terecht.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.