Historici.nl

Gepubliceerd op 12-12-2023

Stage/Werkervaringsplek: Redactie-assistent BMGN – Low Countries Historical Review (24 upw)

Ben jij geïnteresseerd in wetenschappelijk publiceren? Wil je weten hoe een wetenschappelijk tijdschrift tot stand komt? Heb je belangstelling voor wetenschapscommunicatie? Wil je je redactievaardigheden aanscherpen? Ben jij in je laatste fase van je (research)master studie geschiedenis of net afgestudeerd? Dan is deze functie wat voor jou!

Stage/Werkervaringsplek van 1 maart tot 1 september 2024
Redactie-assistent BMGN – Low Countries Historical Review (24 upw)

Het KNHG nodigt in het bijzonder studenten met een migratieachtergrond uit om te reageren op deze oproep.

Wat ga je doen?

 • Je houdt de database van publicaties en recensenten bij, onderhoudt contacten met uitgeverijen, auteurs en recensenten, en helpt bij het redigeren van recensies die doorlopend online op de website verschijnen, alsook van de artikelen.
 • Je maakt kennis met de diverse aspecten van wetenschappelijk publiceren: eindredactie, peer review procedures, Open Access beleid, controleren van proeven, werken met een online publishing systeem.
 • Je assisteert bij de voorbereidingen voor en verslaggeving van de redactievergaderingen.
 • Je bent (mede-)verantwoordelijk voor de beeldredactie.
 • Je maakt deel uit van het KNHG-team.
 • Je ondersteunt het KNHG team bij de voorbereidingen en uitvoering van de organisatie van de verschillende congressen, webinars en andere evenementen.

Wie zoeken wij?

 • Jevolgt een Master/Research Master geschiedenis, of bent afgestudeerd met als studierichting geschiedenis.
 • Je hebt een aantoonbare expertise of interesse in de geschiedenis van de Lage Landen.
 • Je beschikt over goede contactuele eigenschappen met uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift.
 • Je bent enthousiast en initiatiefrijk en niet bang voor deadlines.
 • Je bent per 1 maart 2024 beschikbaar, gedurende zes maanden, tot 1 september 2024, voor drie dagen per week.

Wat bieden wij

 • Relevante en praktische werkervaring bij een gerenommeerd wetenschappelijk tijdschrift.
 • Toegang tot de beroepsvereniging van professionele historici in Nederland en het (internationale) netwerk van de vereniging.
 • Begeleiding in de werkzaamheden en ruimte om je te ontwikkelen.
 • Een vrijwilligers- of stagecontract met bijbehorende vergoeding.
 • Werken in een leuk en enthousiast team in het centrum van Amsterdam.

Belangstelling?
Heb je belangstelling? Stuur een motivatiebrief vergezeld van een curriculum vitae vóór 8 januari 2024 naar Tessa Lobbes, managing editor van BMGN-Low Countries Historical Review per email (tessa.lobbes@huygens.knaw.nl).

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 3 (15-19 januari). We vragen je hier alvast rekening mee te houden wanneer je solliciteert.

Over BMGN – Low Countries Historical Review

BMGN – Low Countries Historical Review is een toonaangevend peer-reviewed tijdschrift over de geschiedenis van Nederland en België en hun plaats in de wereld. Het tijdschrift verschijnt vier maal per jaar, zowel online als in druk. Naast de redactie van acht vooraanstaande historici uit Nederland en België is er een Advisory Board, samengesteld uit buitenlandse experts op het terrein van de geschiedenis der Nederlanden. De BMGN – Low Countries Historical Review wordt uitgegeven door het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG).

Over het KNHG

Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) is de beroepsorganisatie voor historici. Het KNHG verbindt historici en komt op voor de belangen van het vak. Het KNHG creëert ontmoetingsplaatsen waar historici kennis uitwisselen: in levende lijve op congressen, via het tijdschrift ‘in druk’ en online én via www.historici.nl. Het KNHG werkt nauw samen met het Huygens Instituut (KNAW). Het KNHG-bureau is gevestigd in Amsterdam en maakt deel uit van het Humanities Cluster. Het KNHG streeft ernaar om jonge historici de mogelijkheid te bieden naast of na de studie hun netwerk te vergroten, en werkervaring op te doen zodat hun positie op de arbeidsmarkt versterkt wordt. In de afgelopen jaren bleek deze ervaring nuttig bij het vinden van betaald werk.Diversiteit & Inclusie

KNHG gelooft in een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. Wij komen graag in contact met belangstellenden die mede door hun achtergrond en ervaring kunnen bijdragen aan deze cultuur.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.