Historici.nl

Gepubliceerd op 04-07-2017

Stagiair(e) communicatie bij het Huygens ING

Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het Huygens ING onderzoekt teksten en bronnen uit het verleden met behulp van nieuwe methoden en technieken. Het instituut staat voor innovatie in de onderzoeksmethoden, maar ook voor een beter begrip van de Nederlandse cultuur en geschiedenis bij een breed publiek. Het instituut heeft ongeveer 100 medewerkers en een omzet van circa € 6,5 miljoen. Van veel projecten maakt software ontwikkeling een belangrijk deel uit. Huygens ING vormt samen met het Meertens Instituut en het Internationale Instituut voor Sociale Geschiedenis het KNAW Humanities Cluster. Huygens ING is gehuisvest  in het Spinhuis in de binnenstad van Amsterdam.

Studeer jij Geschiedenis (V/M) of heb je een journalistieke, communicatie-en/ of marketingachtergrond? Wil je kennis opdoen van de verschillende aspecten van het communicatievak in een wetenschappelijk instituut? Ben jij iemand die in een paar zinnen de kern van de boodschap kan vatten en snapt welke tone of voice nodig is om de juiste doelgroepen aan te spreken? Wil je aan de slag met het schrijven van teksten: van Facebook-post tot blog, van nieuwsbericht tot presentaties voor studenten? Dan ontmoeten we je graag.

Het Huygens ING zoekt een:

Stagiair(e) Communicatie

Beschrijving van de stage:
Tijdens de stage ben je verantwoordelijk voor de communicatie rondom de bronnen die het Huygens ING ontsluit. Deze bronnen bevatten bijvoorbeeld de beroemde brieven van Willem van Oranje, de werken van Erasmus en Generale Missiven van de VOC. Maar ook de Rapporten Centrale Inlichtingendienst 1919-1940 en het Biografisch portaal van Nederland. Je zorgt ervoor dat de bronnen bekend zijn bij (amateur-) historici en het brede publiek en je bericht over het onderzoek naar deze bronnen en over de bijzondere ontdekkingen.

Je werkt in een team van drie medewerkers en je wordt begeleid door de Communicatieadviseur.
Als stagiair communicatie bij Huygens ING houd je je bezig met:

 • promotie van verschillende evenementen.
 • Het uitvoeren, monitoren en (tussentijds) evalueren van het communicatieplan voor het vergroten van de bekendheid van de door Huygens ING ontsloten historische bronnen bij onderzoekers, studenten en het brede publiek.
 • Het ontwikkelen van social media-campagnes.

Taken

 • Ontwikkelen en uitvoeren van de communicatie en promotie in aanloop naar evenementen,
 • Strategieën bedenken voor een adequate inzet van social media voor de door Huygens ING ontsloten historische bronnen,
 • Met zoveel mogelijk aspecten en activiteiten van een geesteswetenschappelijk onderzoeksinstituut kennismaken
 • Met zoveel mogelijk aspecten van het ontsluiten van historische bronnen kennismaken

Gewenst profiel

 • Student op academisch niveau in de afstudeerrichting Master Geschiedenis met aantoonbare interesse voor wetenschapscommunicatie.
 • Student op academisch niveau in de afstudeerrichting Communicatiewetenschap of Journalistiek en Nieuwe Media met aantoonbare interesse voor het vakgebied geschiedenis
 • Ervaring met Google Analytics en social media voor professioneel gebruik
 • Goede contactuele eigenschappen,
 • Initiatiefrijk, enthousiast en organisatorisch sterk
 • Goede beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden

Wij bieden je een leerzame en afwisselende stage in een unieke omgeving. Je krijgt de kans kennis te maken met de verschillende werkzaamheden op het gebied van Communicatie en PR. Voor deze stage is een stagevergoeding  beschikbaar. Duur en omvang stage in overleg, start in september 2017.

Heb je belangstelling voor deze stage? Stuur een motivatiebrief vergezeld van een curriculum vitae vóór 1 augustus 2017 naar Thijs van der Veen, communicatieadviseur Huygens ING  thijs.van.der.veen@huygens.knaw.nl. Voor vragen kan je bellen naar 020-2246818.

Huygens ING is een instituut van de KNAW

Stagevacature: Stagiair Communicatie bij het Huygens ING
Door Redactie Historici.nl
Vacatures: 2 stagiair(e)s BMGN-Low Countries Historical Review
Door Redactie Historici.nl
Stagiair(e) Communicatie KNHG
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.