Historici.nl

Gepubliceerd op 21-06-2023

Stagevacature – Communicatie KNHG en webredactie Historici.nl

Studeer jij geschiedenis of heb je een journalistieke, communicatie- en/of marketingachtergrond? Wil jij een kijkje nemen achter de schermen van dé historische beroepsorganisatie van Nederland en al doende meer leren over het communicatievak? Ben jij iemand die razendsnel de kern van de boodschap eruit pikt en voor elke doelgroep de juiste tone of voice vindt? En vind je het geen bezwaar om in een team (en deels op afstand) te werken? Dan ben jij degene die we zoeken.

Het KNHG en Historici.nl zoeken per 15 oktober 2023 een:

Stagiair communicatie KNHG en webredactie Historici.nl

24 uur per week, ten minste drie maanden

Tijdens de stage maak je volwaardig deel uit van het kleine maar gedreven KNHG-team, raak je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de geschiedeniswereld en maak je kennis met historische onderzoekers en professionals uit het brede vakgebied, van academici tot erfgoedspecialisten, van docenten tot museumprofessionals. Je helpt mee het Dossier Eerste Generatiestudenten en het Beroepsplatform levendig en up-to-date te houden en helpt mee de Historicidagen 2024 en webinars te organiseren. Samen met de communicatiemedewerker houd je de KNHG-website en de site Historici.nl actueel, en denk je mee over mogelijke verbeteringen. Je bedenkt pakkende en passende sociale mediaberichten die aanhaken bij ons vakgebied en onze activiteiten. Met een frisse blik zorg je ervoor dat Historici.nl, KNHG en al onze activiteiten de aandacht trekken van een brede groep historici en historisch geïnteresseerden. Natuurlijk is er ook ruimte voor eigen initiatief én mag je daarmee zelfstandig aan de slag.

Je werkt in een klein maar enthousiast team van vijf medewerkers en een aantal stagiairs en vrijwilligers. Je wordt begeleid door de communicatiemedewerker van het KNHG.

Als stagiair communicatie en webredactie

 • onderhoud je de websites en sociale media;
 • redigeer je blogs en bijdragen voor KNHG.nl en Historici.nl;
 • schrijf je pakkende teksten en selecteer je passend beeldmateriaal voor de websites;
 • ondersteun je ons bij het organiseren en promoten van evenementen;
 • werk je mee aan het maken van communicatie- en promotiemiddelen, zoals nieuwsbrieven, persberichten, flyers en posters;
 • krijg je, in overleg, een eigen taak die je zelfstandig ten uitvoer brengt.

Wat bieden we?

Stagiairs en vrijwilligers bij het KNHG krijgen de kans om een netwerk op te bouwen in de geschiedeniswereld en relevante werkervaring op te doen. Je leert werken in een team, op afstand en op kantoor. We bieden je een leerzame en afwisselende stage, met ruimte voor initiatief in een fijne werksfeer en met enthousiaste collega’s. Je krijgt de kans meer te leren op het gebied van communicatie en PR. In overleg kan ook een stageopdracht vastgesteld en uitgevoerd worden. Het KNHG biedt een stagecontract met bijbehorende vergoeding en een beperkte reiskostenvergoeding.

Jij…

 • bent een student hbo/wo, bij voorkeur in de richting van Geschiedenis,
  Communicatie en/of Marketing;
 • kunt je goed mondeling en schriftelijk uitdrukken in zowel Nederlands als Engels;
 • bent sociaal vaardig en maakt gemakkelijk contact;
 • beschikt over een goede dosis enthousiasme, nieuwsgierigheid en zelfstandigheid;
 • bent flexibel inzetbaar (soms ook in de avond vanwege een evenement).

Heb je belangstelling?

Stuur een korte motivatiebrief, vergezeld van een curriculum vitae, uiterlijk 1 september 2023 gericht aan Diede Zwijnenburg, communicatiemedewerker KNHG en webredacteur Historici.nl naar info@knhg.nl of diede.zwijnenburg@huygens.knaw.nl. Let op: de sollicitatiegesprekken worden al in de week erna (vanaf dinsdag 5 september) gehouden.

Diversiteit & Inclusie
KNHG gelooft in een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. Wij komen graag in contact met belangstellenden die mede door hun achtergrond en ervaring kunnen bijdragen aan deze cultuur.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Over het KNHG

Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) is de beroepsorganisatie voor historici in Nederland. Het KNHG verbindt historici en komt op voor de belangen van het vak. Het creëert ontmoetingsplaatsen waar historici kennis uitwisselen: in levenden lijve op congressen, ‘in druk’ en online via BMGN – Low Countries Historical Review en www.historici.nl, die gratis toegankelijk zijn voor alle historici. Dat kunnen studenten zijn, onderzoekers, docenten, archivarissen, museummedewerkers en andere historici. Het KNHG werkt nauw samen met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (KNAW). Het KNHG-bureau is gevestigd in Amsterdam en maakt deel uit van het Humanities HYPERLINK “https://huc.knaw.nl/” Cluster.

Het KNHG is onderdeel van het Huygens Instituut, een instituut van de KNAW.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.