Historici.nl

Gepubliceerd op 22-02-2024

Stagevacature Content – Het Utrechts Archief

Wil jij stagelopen in de erfgoedsector en heb je affiniteit de geschiedenis van Utrecht? Ons team Publieksprogrammering is op zoek naar een stagiair die werkt aan de tentoonstelling 350 jaar storm en meedraait bij de productie van content en de redactie van onze digitale kanalen.

Het Utrechts Archief verzamelt en bewaart bronnen over de geschiedenis van Utrecht en maakt deze beschikbaar voor publiek. Als Stagiair Content help jij mee met het aantrekkelijk en toegankelijk maken van onze collectie en activiteiten via onze online kanalen en in de expo. Je draait mee op alle vlakken op het gebied van content: je helpt bij de productie van content voor de tentoonstelling ‘350 jaar storm’, je schrijft verhalen over de geschiedenis van Utrecht voor onze sociale media, je ondersteunt met redactiewerk voor de website en de nieuwsbrief en je denkt mee over onze online strategie en marketingcampagnes.

Duur: 4 tot 5 maanden (in overleg) / 24 tot 32 uur per week.

Wat ga je doen?

Stageopdracht: Je werkt aan het concept en de content voor de tentoonstelling ‘350 jaar storm’, die deze zomer zal plaatsvinden.

Daarnaast draai je mee in de teams MarCom en Publieksprogrammering:

 • Je maakt content voor sociale media (Instagram, Facebook, LinkedIn) op basis van onze collectie en activiteiten;
 • Je ondersteunt bij de redactie van de website;
 • Je ondersteunt bij de redactie van de nieuwsbrief;
 • Je helpt bij het organiseren van activiteiten, zoals de opening van de tentoonstelling, lezingen en workshops;
 • Je neemt deel aan vergaderingen over content, marketing & communicatie en publieksprogrammering.

Wat zoeken we?

 • Een student aan een relevante HBO/WO opleiding, zoals geschiedenis, marketing & communicatie of de Reinwardt Academie;
 • Je hebt affiniteit met erfgoed, geschiedenis en/of archieven;
 • Je bent goed in staat zelfstandig te werken;
 • Je bent enthousiast, betrokken, flexibel en nauwkeurig;
 • Je kunt goed en publieksgericht schrijven;
 • Ervaring met video-editing en/of beeldbewerking is een pre;
 • Je vindt het leuk om inhoudelijke content te maken over onze collectie.

Wat bieden wij?

Bij Het Utrechts Archief ben je als stagiair volwaardig lid van het team. We bieden je een dynamische werkomgeving in het centrum van Utrecht. De werkzaamheden zijn zeer divers en er is veel ruimte voor eigen initiatief.

Je werkt onder begeleiding van de Contentmaker/Programmamaker binnen het team Marketing & Communicatie. We bieden een stagevergoeding van € 500,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur.

Het Utrechts Archief vindt diversiteit en inclusie belangrijk en wil daarom iedereen welkom heten, ongeacht leeftijd, geaardheid en achtergrond en met of zonder arbeidsbeperking. Onze kernwaarden zijn: verbindend, duurzaam, betrouwbaar en toegankelijk.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan jouw motivatie met CV op naar Het Utrechts Archief, t.a.v. Anne-Marie van Vliet via vacature@hetutrechtsarchief.nl. Vermeld hierbij in het onderwerp: ‘Stage Content’. Voor meer informatie over de inhoud van de stage kan je bellen met Myrthe van Niekerk, Contentmaker en Programmamaker, via 06-39 84 55 18.

Naar de webpagina van Het Utrechts Archief.

Deze stagevacature heeft geen sluitingsdatum. We zorgen dat de binnengekomen reacties zo snel mogelijk worden behandeld.

Stagevacature publieksprogrammering – Het Utrechts Archief
Door Redactie Historici.nl
Het Utrechts Archief| Contentmaker
Door Redactie Historici.nl
Stagiair HISGIS – Het Utrechts Archief
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.