Historici.nl

Gepubliceerd op 14-01-2019

Stagevacature Historici.nl & communicatie KNHG

Studeer jij geschiedenis of heb je een journalistieke, communicatie-en/ of marketingachtergrond? Wil jij een kijkje nemen achter de schermen bij dé historische beroepsorganisatie in Nederland en daarbij kennis opdoen van de verschillende aspecten van het communicatievak? Ben jij iemand die in een paar zinnen de kern van de boodschap kan vatten en snapt welke tone of voice nodig is om de juiste doelgroepen aan te spreken? Dan ben jij misschien wel degene die wij zoeken.

Het KNHG en Historici.nl zoeken per 1 maart 2019 een:

Stagiair(e) Communicatie

16-24 uur per week, duur in overleg (ten minste drie maanden)

Beschrijving van de stage:

Tijdens de stage maak je onderdeel uit van het KNHG-team, kom je in aanraking met de nieuwste ontwikkelingen in het veld en maak je bovendien kennis met toonaangevende historische onderzoekers en professionals anno 2019. Je zet je actief in voor de voorbereidingen van het voorjaarscongres (april/mei 2019) en schrijft mee aan een plan om de website historici.nl van nieuwe thematische dossiers te voorzien. Daarnaast denk je mee over de vormgeving van historici.nl en de inzet van nieuwe kanalen, zoals Instagram en podcasts. Je zorgt ervoor dat Historici.nl, KNHG én de activiteiten bekend raken bij een brede groep historici en hen op de hoogte houden van relevante ontwikkelingen in het vakgebied. Je werkt in een team van vijf medewerkers en je wordt begeleid door de Communicatiemedewerker van het KNHG.

Als stagiair communicatie bij KNHG en Historici.nl houd je je bezig met:

 • Onderhouden van de websites en sociale media;
 • Redactie van blogs en bijdragen voor Historici.nl;
 • Teksten schrijven en beeldmateriaal selecteren ten behoeve de verschillende websites;
 • Ondersteunen bureaumedewerkers KNHG bij de organisatie en promotie van evenementen (expertmeetings, voorjaarscongres, Historicidagen etc.);
 • Meedenken over en uitvoeren van (meerjarige) communicatieplannen;
 • Meewerken aan en realiseren van verschillende communicatie- en promotiemiddelen.

Wat bieden we?

We bieden stagiairs en vrijwilligers ruimte om een netwerk op te bouwen in de historische wereld en ervaring op te doen die hun positie op de arbeidsmarkt versterkt. Wij bieden je een leerzame en afwisselende stage in een inspirerende onderzoeks- en werkomgeving. Je krijgt de kans kennis te maken met de verschillende werkzaamheden op het gebied van Communicatie en PR. Voor deze stage is een beperkte stage- en reisvergoeding  beschikbaar, en in overleg kan er een stageopdracht opgesteld worden.

Gewenst profiel

 • Student HBO/WO bij voorkeur in de richting Geschiedenis, Communicatie en/of Marketing;
 • Goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid (Nederlands/Engels);
 • Goede sociale en contactuele vaardigheden;
 • Enthousiast, nieuwsgierig en zelfstandig;
 • Flexibel inzetbaar (soms ook in de avond vanwege een evenement).
 • Heb je belangstelling? Stuur een korte motivatiebrief vergezeld van een curriculum vitae vóór 20 januari 2019 naar Hadewijch Zwart, medewerker Communicatie KNHG/Webredacteur Historici.nl

De gesprekken vinden plaats op 24 januari.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.