Historici.nl

Gepubliceerd op 02-07-2019

Stagevacature: Landelijk bureau Bond Heemschut

Erfgoedvereniging Bond Heemschut is de grootste en oudste erfgoedvereniging van Nederland en een publieke belangenbehartiger van erfgoed en monumenten. Het vrijwilligerswerk bij Heemschut is georganiseerd in commissies. Heemschut mengt zich actief in het debat over ruimtelijke ontwikkelingen en het monumentenbeleid Nederland. Actuele thema’s zijn onder andere erfgoed van na 1965, de bescherming van monumentale interieurs, de toekomst van religieus erfgoed en participatie in de nieuwe Omgevingswet.

Indien nodig zet Heemschut zich in om bedreigd erfgoed te beschermen met acties in de vorm van zienswijzen, bezwaarschriften, persberichten of gesprekken met betrokken partijen. Daarnaast organiseert Heemschut evenementen om actuele onderwerpen op de kaart te zetten en het publiek en vrijwilligers te informeren en te enthousiasmeren. Een belangrijk onderdeel daarin is het uitgeven van (online) publicaties.

Wij zoeken
Erfgoedvereniging Heemschut is zoek naar een stagiair(e) die zich voor een bepaalde tijd, vanaf dit najaar, wil inzetten op het Landelijk Bureau voor ondersteuning en verdieping bij bovengenoemde taken. Heemschut zoekt personen met affiniteit met monumenten, cultuurhistorie en ruimtelijke ontwikkeling en die het leuk vindt om te schrijven. Wij denken daarbij aan studenten met als achtergrond kunstgeschiedenis, architectuurhistorie, ruimtelijke ordening of communicatie.

Een stage bij Heemschut is in de eerste plaats een kans om je in te zetten voor erfgoed. Het werk van erfgoedbeschermer biedt daarnaast interessante inzichten en contacten in het werkveld.

Organisatie: Heemschut
Functie: Stagiair(e) Landelijk Bureau
Plaats: Amsterdam
Omvang: 16-32 uur per week, najaar 2019
Werktijden: Vrij in te delen
Website: www.heemschut.nl
Vergoeding: Stagevergoeding
Meer informatie: Christian Pfeiffer, 0651877471, pfeiffer@heemschut.nl
Reageren: Stuur CV met korte motivatie naar Karel Loeff, directeur, info@heemschut.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.