Historici.nl

Gepubliceerd op 30-01-2024

Stagevacature – Maand van de Geschiedenis

Wil jij meedraaien in een klein en enthousiast team om het grootste geschiedenisevenement van Nederland te realiseren? Reageer dan snel op onderstaande vacature.

Maand van de Geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis: het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele instellingen brengen we geschiedenis voor het voetlicht middels talloze uiteenlopende activiteiten en een uitgebreide mediacampagne. Onder het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’ streven we ernaar om het brede publiek meer inzicht te bieden in zijn eigen omgeving door kennis van het verleden.

Het Nederlands Openluchtmuseum is initiatiefnemer van de Maand van de Geschiedenis. Met een binnen- en buitenmuseum, verhalen, collecties, gebouwen, presentaties, projecten in Arnhem én landelijk verbindt het Openluchtmuseum grote en kleine geschiedenissen, regio’s, steden, dorpen en – vooral – mensen. Binnen het Openluchtmuseum maakt de Maand onderdeel uit van de afdeling Netwerkprojecten, waarin ook het Canonnetwerk van de Canon van Nederland is opgenomen. Met drie bevlogen collega’s werk je intensief samen om deze twee programma’s op de kaart te zetten.

De Maand van de Geschiedenis is op zoek naar een

stagiair, 24-32 uur per week
(mei t/m oktober 2024)

Als stagiair draai je volop mee met het projectteam van de Maand. Je ontfermt je over online communicatie – van nieuwsbrieven tot social media – richting zowel deelnemers als publiek, je redigeert webteksten, je legt contact met nieuwe deelnemers, je adviseert deelnemers over hun activiteiten en je selecteert de beste activiteiten voor de campagne.

Wat bieden wij?

  • Een leerzame stage waarbij je je redactionele, communicatieve en organisatorische vaardigheden kunt ontwikkelen;
  • Een fijne werkplek in het mooiste museum van Nederland;
  • Een stagevergoeding van ca. €385 per maand (op basis van een 36-urige werkweek);
  • Een kans om een netwerk op te bouwen binnen de wereld van de publieksgeschiedenis.

Wat vragen wij?

  • Je studeert (publieks)geschiedenis, erfgoedstudies of een vergelijkbare studie en je bent masterstudent;
  • Je schrijft soepel en foutloos en je legt gemakkelijk contact met externen;
  • Je bent representatief en servicegericht;
  • Je bent beschikbaar in de periode van mei tot en met oktober 2024 voor zo’n 24 tot 32 uur per week (periode en aantal uur in overleg);
  • Ervaring in de publieksgeschiedenis of culturele sector is mooi meegenomen maar geen voorwaarde: belangrijker is dat je enthousiast bent en dat je je graag wilt ontwikkelen!

Interesse?

Stuur dan je motivatiebrief en CV voor 29 februari a.s. naar Anne Burgers (teamleider Netwerkprojecten) via a.burgers@openluchtmuseum.nl.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.