Historici.nl

Gepubliceerd op 22-02-2024

Stagevacature publieksprogrammering – Het Utrechts Archief

Wil jij stagelopen in de museumsector en heb je affiniteit de geschiedenis van Utrecht? Ons team publieksprogrammering is op zoek naar een stagiair die mee kan draaien bij de productie van tentoonstellingen en bijbehorende activiteiten. Deze vacature is vervuld tot en met juni. Ben je op zoek naar een stageplek na juni? Dan ben je van harte welkom om alvast te reageren.

Het Utrechts Archief organiseert naast onze vaste expositie twee tijdelijke tentoonstellingen per jaar. We zijn op zoek naar een gedreven stagiair met affiniteit voor de geschiedenis van Utrecht die het team ondersteunt bij de werkzaamheden die hierbij komen kijken. Je draait mee op alle vlakken rondom de productie en programmering: van het inhoudelijk meedenken over concept en content tot het produceren van de expositie en bijbehorende activiteiten.

Duur: 4 tot 5 maanden (in overleg) / 24 tot 32 uur per week.

Wat ga je doen?

 • Ondersteunen bij de productie van tentoonstellingen en het randprogramma;
 • Ondersteunen in het schrijven van tentoonstellingsteksten;
 • Ondersteunen in het verzamelen van relevante archieven, documenten en afbeeldingen uit de collectie en daarbuiten;
 • Ondersteunen bij het maken van interviews voor de expositie;
 • Mede-organiseren van de opening van de tentoonstelling;
 • Meedenken over en meeschrijven van interessante lezingen, rondleidingen etc.;
 • Bijdragen leveren aan de sociale media van Het Utrechts Archief, zoals op Facebook, LinkedIn en Instagram.

Wat zoeken we?

 • Een student aan een HBO/WO opleiding;
 • Je bent een organisator en goed in staat zelfstandig te werken;
 • Je bent enthousiast, betrokken, flexibel en nauwkeurig;
 • Je vindt het leuk om zowel praktische als inhoudelijke taken uit te voeren;
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels.

Wat bieden wij?

Bij Het Utrechts Archief ben je als stagiair volwaardig lid van het team. We bieden je een dynamische werkomgeving in het centrum van Utrecht, waar veel ruimte is voor eigen initiatief. De werkzaamheden zijn zeer divers en er is veel ruimte voor eigen initiatief. Je werk samen met alle collega’s, waardoor binnen alle aspecten van de publieksprogrammering competenties kunt opdoen.

Je werkt onder begeleiding van de Projectleider Exposities binnen het team Publieksprogrammering. We bieden een stagevergoeding van € 500,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur.

Het Utrechts Archief vindt diversiteit en inclusie belangrijk en wil daarom iedereen welkom heten, ongeacht leeftijd, geaardheid en achtergrond en met of zonder arbeidsbeperking. Onze kernwaarden zijn: verbindend, duurzaam, betrouwbaar en toegankelijk.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan jouw motivatie met CV op naar Het Utrechts Archief, t.a.v. Anne-Marie van Vliet via vacature@hetutrechtsarchief.nl. Vermeld hierbij in het onderwerp: ‘Stage Publieksprogrammering’. Voor meer informatie over de inhoud van de stage kan je bellen met Christine Hoste, Projectleider Exposities via 06-39 84 42 88.

Naar de webpagina van Het Utrechts Archief. 

Deze stagevacature heeft geen sluitingsdatum. We zorgen dat de binnengekomen reacties zo snel mogelijk worden behandeld.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.