Historici.nl

Gepubliceerd op 06-05-2019

Stagevacature recensieredacteur TvG

Lijkt het jou leuk om een jaar lang mee te draaien in een professionele redactie? Per 1 september 2019 is Tijdschrift voor Geschiedenis op zoek naar een stagiair(e)!

Tijdens je stage ben je verantwoordelijk voor de recensierubriek van Tijdschrift voor Geschiedenis. Je hebt dus gevoel voor tekst en beschikt over een perfecte Nederlandse taalvaardigheid. Naast het redactiewerk is er de mogelijkheid voor een individuele stageopdracht, deze wordt bepaald in onderling overleg.

De stage is onbezoldigd, voor een periode van één jaar (september 2019 – augustus 2020), voor één dag in de week. De locatie van de werkzaamheden is Leiden.

Heb je belangstelling? Stuur dan vóór 31 mei 2019 een korte motivatiebrief, een recent werkstuk en de naam van een docent die iets over jou kan vertellen aan: tvg1@hum.leidenuniv.nl (t.a.v. Dirk Alkemade).

De stage
– Coördinatie van de recensierubriek (inclusief beheer van binnengekomen boeken, werving van recensieauteurs, eindredactie recensies)
– Individuele stageopdracht (in overleg, bijvoorbeeld onderzoek naar vernieuwing format tijdschrift)
– Meedraaien met de redactie (o.a. tijdens de viermaandelijkse redactievergadering)

Vereisten
– Je bent student (BA/MA) aan de opleiding Geschiedenis, bij voorkeur aan de Universiteit Leiden
– Je hebt gevoel voor tekst
– Je beschikt over een perfecte taalvaardigheid in het Nederlands

Over ons
Tijdschrift voor Geschiedenis bestrijkt als enige Nederlandse historisch-wetenschappelijke tijdschrift de geschiedenis van alle tijden en van de hele wereld. Het tijdschrift richt zich op een brede doelgroep van historici en historisch geïnteresseerden. Meer informatie over het tijdschrift op www.tijdschriftvoorgeschiedenis.org. Het tijdschrift is online leesbaar via https://www.ingentaconnect.com/content/aup/tg

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.