Historici.nl

Gepubliceerd op 09-12-2016

Stagevacature: RMO Stageplaats afdeling Collecties (Egypte)

De Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden behoort tot de tien belangrijkste Egyptische collecties in de wereld. De conservatoren verrichten onderzoek aan de collectie, maken tentoonstellingen, beantwoorden vragen van bezoekers en werken samen met de afdelingen Educatie en PR, marketing & communicatie bijvoorbeeld voor educatieve producten en activiteiten en de marketing ervan. Als stagiair(e) Egypte werk je actief mee aan alle voorkomende werkzaamheden op de afdeling.

Wat bieden we?
In de zomer van 2017 (bij voorkeur juni-juli, andere tijdstippen in overleg) bieden we een veelzijdige en leerzame stage met afwisselende werkzaamheden:

  • Inventariseren van de museumobjecten en onderhouden/aanvullen van de collectiedatabase (o.a. onderzoek over bepaalde deelcollecties en schrijven van korte teksten).
  • Archiefonderzoek
  • Meewerken aan de ontwikkeling van reizende tentoonstellingen
  • Meewerken aan het beantwoorden van inkomende e-mail
  • Meeschrijven aan korte teksten voor Facebook of de museumwebsite Andere voorkomende werkzaamheden op de afdeling en eventuele stage-opdracht wordt z.s.m. na aanvang van de stage geformuleerd

Wie zoeken we?
We zoeken een creatieve derdejaars student BA of MA-onderzoeksmaster met een opleiding in de richting Egyptologie, Archeologie, (kunst)geschiedenis, of museologie met een aantoonbaar interesse in (minstens) een van de Egyptische deelcollecties. Je hebt een vlotte pen, kan zelfstandig werken, toont eigen initiatief en kan goed in een team samenwerken. Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands (in woord en geschrift) zijn onmisbaar. Kennis van TMS is een pre. Daarnaast heb je veel affiniteit met musea en duidelijke eigen onderzoeksinteresses. Het is van belang dat je graag met zowel handen als hoofd werkt. Onze voorkeur gaat uit naar een beschikbaarheid van minimaal 24 uur per week, voor een periode van twee maanden.

Iets voor jou?
Mail je cv met korte motivatie naar conservator Dr. Lara Weiss: l.weiss@rmo.nl. De eerste gesprekken zullen begin februari plaatsvinden.

Zie ook rmo.nl.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.