Historici.nl

Gepubliceerd op 18-04-2017

Stagevacature: stagiair Historisch Nieuwsblad

Historisch Nieuwsblad, een special interest magazine over geschiedenis, heeft regelmatig plaats voor een stagiair m/v. Voor de periode september t/m december 2017 hebben we weer een plek in ons team.
 
Als stagiair draai je volop mee in de redactie. Je bent nauw betrokken bij de productie van het tijdschrift, maar ook bij andere aan het blad gerelateerde activiteiten. Je stelt de agenda in het blad en online samen, je interviewt auteurs uit binnen- en buitenland en je bent het aanspreekpunt van de redactie. Maar ook dagen we je uit mee te denken over de inhoud van het blad en over nieuwe producten.
Tijdens deze stage doe je werkervaring op in een dynamisch werkveld, en maak je deel uit van een klein team binnen een grotere uitgeverij. Voor deze stage ontvang je een stagevergoeding.
 
Wat wij vragen:

  • Je bent masterstudent (of gevorderd bachelorstudent) geschiedenis, politicologie of journalistiek
  • Je bent vier aaneengesloten maanden vier dagen in de week beschikbaar voor de stage
  • Je bent nauwgezet en nieuwsgierig
  • Je hebt ervaring met schrijven voor een breder publiek
  • Je bent sociaal vaardig en organisatorisch handig
  • Journalistieke en/of redactionele ervaring is een pre

Mocht je aan dit profiel voldoen en interesse hebben in deze stage, mail dan een motivatiebrief met CV naar redactie@historischnieuwsblad.nl, t.a.v. Ieke Schout.

Meer informatie: www.veenmedia.nl

Historisch Nieuwsblad – Zomerstagiair
Door Redactie Historici.nl
Stagevacature: Redactiestage bij Maarten!
Door Redactie Historici.nl
Historisch Nieuwsblad – (Online) Redacteur
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.