Historici.nl

Gepubliceerd op 24-08-2023

Stagiair Afdeling Relatiebeheer en Filantropi – Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen bezit een kunstcollectie op wereldniveau.

De wereldberoemde kunstcollectie van Boijmans Van Beuningen is in 174 jaar uitgegroeid tot ruim 155.000 objecten.

Tijdens de renovatie en vernieuwing van het museum blijft de kunst deels zichtbaar in schoolklassen, in (inter)nationale musea en in de stad. In november 2021 opende het eerste volledig publiek toegankelijke depot waar de gehele collectie onderdak vindt. In 2029 hoopt het museum de deuren te openen van het dan vernieuwde en nog steeds veelzijdige en eigenzinnige kunstmuseum in het hart van Rotterdam.

Stagiair Afdeling Relatiebeheer en Filantropie

Gedurende 4 maanden
Minimaal 32 uur per week / 4 dagen per week

Museum Boijmans Van Beuningen wordt gesteund door betrokken particulieren, bedrijven, fondsen, stichtingen en de gemeente Rotterdam. Het team Relatiebeheer & filantropie zorgt voor het vinden, betrekken en onderhouden van de relaties met deze stakeholders. Het team werkt aan het werven van gelden voor tentoonstellingen, educatie, onderzoek, publicaties en de renovatie.

Vind jij het leuk om mensen enthousiast te maken om Museum Boijmans Van Beuningen te steunen? En wil je meer weten over fondsenwerving, het museum en relatiebeheer? Solliciteer dan op onderstaande stagevacature.

Wat ga jij doen?

  • Je ondersteunt de Relatiemanagers bij alle voorkomende werkzaamheden, zoals ontvangsten, meeschrijven aan e-mails en nieuwsbrieven en administratieve werkzaamheden.
  • Je doet onderzoek naar en werkt mee aan de uitvoering van nieuwe manieren om (potentiële) schenkers te informeren over ontwikkelingen in het museum en projecten waaraan zij bijdragen.
  • Je gaat op zoek naar nieuwe doelgroepen.
  • Researchklussen t.b.v. werving.
  • Je helpt mee bij het organiseren van evenementen.
  • Uitvoeren stageopdracht.

Wij zoeken
Een enthousiaste, leergierige en gemotiveerde HBO/WO stagiair. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, beheerst de Nederlandse taal vloeiend, je bent resultaatgericht, en werkt gestructureerd en zorgvuldig. Je werkt graag in een team en je vindt het leuk om in een functie te werken waarin je het museum representeert. En natuurlijk heb je affiniteit met beeldende kunst en Museum Boijmans Van Beuningen.

Wat bieden wij?
Wij bieden een afwisselende stageplek voor minimaal 4 maanden in een plezierige werkomgeving. Je hebt een eigen begeleider op de afdeling, en maakt deel uit van de afdeling als geheel. We geven je graag eigen taken en verantwoordelijkheden en leren je zelfstandig werken en nadenken. Dit maakt dat stagiair(e)s een goed beeld krijgen van de verschillende aspecten van het werk achter de schermen in het museum. Binnen de stages is ruimte om in overleg een eigen of opleiding gerelateerde opdracht uit te voeren. Een stagevergoeding is beschikbaar.

Inlichtingen
Bel voor meer informatie naar de afdeling Relatiebeheer en filantropie 010-4419 540.

Reageren
Mail je CV en motivatiebrief naar relaties@boijmans.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie deze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.