Historici.nl

Gepubliceerd op 11-10-2021

Stagiair Communicatie – NIOD-KNAW – Amsterdam

Het team Communicatie en Voorlichting van het NIOD zoekt per 1 januari 2022 een stagiair die helpt met de redactie van de website, de nieuwsbrieven en de sociale media van het NIOD.

Taken:

  • Verzamelen van content (tekst en beeld) voor de website, nieuwsbrieven en sociale media;
  • Schrijven en redigeren van teksten voor de website, nieuwsbrieven en sociale media;
  • Onderhouden van de sociale media accounts;
  • Bijhouden en analyseren van statistieken;
  • Ondersteuning (incidenteel) van het team Communicatie en Voorlichting bij haar werkzaamheden.

FUNCTIE-EISEN

  • Je volgt een studie aan een relevante opleiding (hbo of wo), bij voorkeur Geschiedenis, Nederlands,   Journalistiek, Communicatie of Media.
  • Aantoonbare inhoudelijke affiniteit met de onderwerpen van het NIOD;
  • Zeer goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid (Nederlands/Engels);
  • Goede sociale en contactuele vaardigheden;
  • Enthousiast, nieuwsgierig en zelfstandig.

ARBEIDSVOORWAARDEN

Wat bieden we?
De kans om een netwerk op te bouwen in de geschiedeniswereld en kennis en werkervaring op te doen op het gebied van (online) communicatie en PR. We bieden een leerzame en afwisselende stage, veel ruimte voor eigen initiatief, een fijne werksfeer en een inspirerende werkplek in het centrum van Amsterdam, mits de actuele coronamaatregelen dat uiteraard toelaten.

Stagevergoeding en tijdsduur van de stage: 
Het betreft een stage voor bij voorkeur 32 uur voor de duur van ten minste 4 maanden, bij voorkeur met ingang van 1 januari 2022 of uiterlijk 1 februari 2022. De stage vergoeding bedraagt ca. 250 euro per maand.

WERKGEVER

NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD – KNAW) werd op 8 mei 1945 opgericht om met onafhankelijk onderzoek de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland en Nederlands-Indië in kaart te brengen. De laatste decennia is deze expertise uitgebreid tot onderzoek naar van massaal geweld en genociden in Europa en elders in de wereld. Het NIOD is een wetenschappelijk onafhankelijk en tegelijk sterk maatschappelijk georiënteerd instituut.

Naast wetenschappelijk onderzoek stelt het NIOD zijn collecties open voor zowel professionals als particulieren. Het NIOD is gevestigd in een monumentaal pand van het Rijksvastgoedbedrijf in het centrum van Amsterdam. Het beheert in huis 3 kilometer archief, een bibliotheek met 75.000 titels en een grote fotocollectie. Het NIOD telt ca. 75 medewerkers. Het is één van de 15 instituten van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Het team Communicatie en Voorlichting is verantwoordelijk voor de in- en externe communicatie en publieksactiviteiten, woordvoering, en het beheer van de online en sociale media van het NIOD.

ADDITIONELE INFORMATIE
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Marjon van der Veen (m.van.der.veen@niod.knaw.nl).

Diversiteit & Inclusie
De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

SOLLICITEER

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.