Historici.nl

Gepubliceerd op 19-07-2023

Stagiair Online – Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal in Leiden zoekt een Stagiair Online voor 24 tot 36 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 01-09-2023Museum De Lakenhal is het museum voor kunst, kunstnijverheid en geschiedenis van de stad Leiden. Tot de hoogtepunten uit de collectie behoren werken van oude meesters als Lucas van Leyden, Rembrandt van Rijn en Jan Steen, maar ook van moderne kunstenaars als Theo van Doesburg, Jan Wolkers en Erwin Olaf. Het museum maakt haar collectie en tijdelijke tentoonstellingen altijd op basis van Leidse bronnen, toegankelijk voor een breed samengesteld publiek, om een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van haar bezoekers.

Voor een uitdagende meewerkstage op de afdeling Publiek zoeken we een creatieve

Stagiair Online

Voor een periode van 4 tot 6 maanden, per 1 september 2023
24 tot 36 uur per week (Aantal uren en startdatum zijn bespreekbaar)

Wat houdt de stage in?

Dit is een uitdagende meewerkstage waarbij je concreet aan een project gekoppeld wordt. Je zou bijvoorbeeld betrokken kunnen worden bij het ontwikkelen en plannen van de socials rondom een aankomende tentoonstelling of het bedenken en produceren van een nieuwe rubriek voor socials of nieuwsbrieven.

Wat ga jij verder dagelijks doen?

  • Schrijven van teksten voor de socialmediakanalen, maar ook de website en app;
  • Inplannen van content en reageren op socialkanalen;
  • Opstellen van nieuwsbrieven;
  • Webpagina’s voorbereiden;
  • Meedenken om de online content sterker te maken;
  • Foto-, video- en audiomateriaal maken en bewerken voor de socialmediakanalen, website en app.

Naar wie zijn wij op zoek?

Jij hebt een vlotte pen, gevoel voor beeld en taal en een groot portie creativiteit. Natuurlijk heb je ook een passie voor kunst en cultuur. Je kunt de verhalen van het museum op een aansprekende manier vertalen naar (potentiële) bezoekers, of dat nu in tekst, beeld, video, of een andere vorm is. Ook zit je boordevol ideeën om onze doelgroep te verbreden en kun je je de tone of voice van het museum snel eigen maken. Je werkt graag in een team, maar pakt ook zelfstandig zaken op. Verder volg je bij voorkeur een opleiding in de richting van journalistiek, communicatie of nieuwe media en ben je een tweede- of derdejaarsstudent.

Meer over de afdeling

Je komt terecht op de afdeling Publiek van Museum De Lakenhal. Dit enthousiaste en gezellige team is verantwoordelijk voor het organiseren van publieksprogramma, marketing en communicatie. Anne van den Dool, medewerker digitale platformen, en Harriot Voncken, medewerker pr & online communicatie, zijn samen verantwoordelijk voor de socialmediastrategie van het museum en zullen jou tijdens je stageperiode begeleiden.

Klik hier voor meer informatie over de organisatie.

Wat bieden wij?

  • Een stagevergoeding van maximaal € 400,- bruto per maand (naar rato);
  • Een uitdagende en afwisselende stage in een team van enthousiaste en slagvaardige collega’s;
  • Een professionele werk-/leeromgeving waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Enthousiast geworden over deze stage?

Graag ontvangen we je cv, motivatiebrief én twee posts die jij zou maken voor het Instagramkanaal van Museum De Lakenhal. We werven voor een najaarsstage in 2023 (einddatum 1 september) én voor voorjaar 2024. Reageren kan via pr@lakenhal.nl.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de werkzaamheden contact op met Anne van den Dool via 06-8105 2747.

Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Samira Khaldi, via 06-1466 7631.

Wij checken regelmatig de reacties en sluiten deze vacature zodra de juiste match gemaakt is. De vacature zal dan vroegtijdig offline worden gehaald. Wacht daarom niet te lang met reageren en reageer in ieder geval voor de aangegeven sluitdatum.

Solliciteer

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.