Historici.nl

#cultuur en kunst
#politiek en bestuur
#maatschappij
#wetenschap en techniek
#oorlog en krijgsmacht
#economie en financiën
#kerk en religie
#overzeese gebieden
#scheepvaart
#onderwijs
#recht
#erfgoed
#kolonialisme
#slavernij
#archieven
#Tweede Wereldoorlog
#Monarchie

Stagiair(e) 80 Jaar Oorlog

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. De collectie telt 1,1 miljoen (kunst)objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. In april 2013 is een geheel vernieuwd Rijksmuseum geopend voor het publiek met een adembenemend gebouw, een verrassende inrichting, prachtige tentoonstellingen, bruisende evenementen en vele prettige faciliteiten voor jong en oud.

De afdeling Geschiedenis is per begin februari 2018 op zoek naar een:

Stagiair(e) 80-jarige Oorlog
24 uur per week, voor de duur van 4-5 maanden

De afdeling Geschiedenis is op zoek naar een stagiair(e) die de conservatoren op de afdeling Geschiedenis voor de duur van ongeveer 4-5 maanden ondersteunt bij diverse werkzaamheden voor een grote tentoonstelling over de Tachtigjarige Oorlog, die tussen 12 oktober 2018 en 20 januari 2019 te zien zal zijn. In tien zalen zullen bijzondere kunstwerken en spannende voorwerpen tonen hoe geweld, opstand en burgeroorlog, terreur en onderdrukking, religieuze vervolgingen en vluchtelingen leidden tot het ontstaan van het huidige Nederland en België, zonder dat dit ooit de bedoeling was.

Wij zoeken een enthousiaste en accurate masterstudent Geschiedenis (of aanverwante studie), die zelfstandig kan werken, het een uitdaging vindt om de vertaling van kennis en wetenschap naar een breed publiek te maken en geïnteresseerd is in objecten.

Voornaamste taken

 • Vertaling van kennis en wetenschap naar een breed publiek.
 • Schrijven van korte teksten (60 woorden) voor bij de te tonen objecten.
 • Uitvoeren van onderzoek.
 • Meedenken over de randprogrammering.
 • Assisteren bij overige werkzaamheden rondom de tentoonstelling.

Gewenst profiel

 • Masterstudent wo Geschiedenis, Erfgoedstudies, Publieksgeschiedenis, Europese studies, Religiewetenschappen etc.
 • Kennis over de Opstand/ 80-jarige Oorlog is een pre.
 • Zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid (Nederlands & Engels).
 • Hands-on mentaliteit.
 • Stressbestendig/ stevig in de schoenen staan.
 • Goede contactuele vaardigheden.
 • Interesse in musea, kunst en cultuur.
 • Bij voorkeur woonachtig in omgeving (groot)Amsterdam.

Inlichtingen
De stagevergoeding is € 250,- bruto op basis van 36 uur. Startdatum is februari 2018. Voor nadere informatie over de procedure en inhoud van de stagevacature kun je contact op nemen met Stephanie Archangel, afdeling Geschiedenis, via telefoonnummer 020-6747018 of Eva Kuijer, afdeling P&O, via telefoonnummer 020-6747352. Kijk op www.rijksmuseum.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Reageren
Jouw motivatie en cv kun je uiterlijk tot 8 januari sturen naar vacatures@rijksmuseum.nl onder vermelding van “stagiair(e) 80 Jaar Oorlog”.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.