Historici.nl

Gepubliceerd op 08-01-2020

Stagiair(e) Communicatie en webredactie Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap

Studeer jij geschiedenis of heb je een journalistieke, communicatie- en/of marketingachtergrond? Wil jij een kijkje nemen achter de schermen van dé historische beroepsorganisatie van Nederland en al doende meer leren over het communicatievak? Ben jij iemand die razendsnel de kern van de boodschap eruit pikt en voor elke doelgroep de juiste tone of voice vindt? Dan ben jij degene die we zoeken.

Het KNHG en Historici.nl zoeken per 1 april 2020 een:

Stagiair(e) communicatie KNHG en webredactie Historici.nl

24 uur per week, ten minste drie maanden

Tijdens de stage maak je volwaardig deel uit van het kleine maar gedreven KNHG-team, raak je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de geschiedeniswereld en maak je kennis met historische onderzoekers en professionals uit het brede vakgebied, van academici tot erfgoedspecialisten, van docenten tot museumprofessionals. Je helpt mee met het organiseren van het voorjaarscongres in mei 2020 en met de jubileumactiviteiten in het kader van ons 175-jarig bestaan. Samen met de communicatiemedewerker houd je de KNHG-website en de site Historici.nl actueel. Je bedenkt pakkende en passende social mediaberichten die aanhaken bij ons vakgebied en onze activiteiten. Met een frisse blik zorg je ervoor dat Historici.nl, KNHG en al onze activiteiten de aandacht trekken van een brede groep historici en historisch geïnteresseerden.

Je werkt in een klein maar enthousiast team van vijf vaste medewerkers en een aantal stagiaires en vrijwilligers. Je wordt begeleid door de communicatiemedewerker van het KNHG.

Als stagiair communicatie en webredactie

  • onderhoud je de websites en social media;
  • redigeer je blogs en bijdragen voor KNHG.nl en Historici.nl;
  • schrijf je pakkende teksten en selecteer je passend beeldmateriaal voor de websites;
  • ondersteun je ons bij het organiseren en promoten van evenementen (in het bijzonder het voorjaarscongres en het jubileum);
  • werk je mee aan het maken van communicatie- en promotiemiddelen, zoals nieuwsbrieven, persberichten, flyers en posters.

Wat bieden we?

Stagiairs en vrijwilligers bij het KNHG krijgen de kans om een netwerk op te bouwen in de geschiedeniswereld en relevante werkervaring op te doen. We bieden je een leerzame en afwisselende stage, een fijne werksfeer en een inspirerende werkplek in het centrum van Amsterdam. Je krijgt de kans meer te leren op het gebied van communicatie en PR, waarbij er veel ruimte is voor eigen initiatief. Stagiairs bij het KNHG krijgen een beperkte stage- en reisvergoeding. In overleg kan ook een stageopdracht vastgesteld en uitgevoerd worden.

Jij…

  • bent een student HBO/WO, bij voorkeur in de richting van Geschiedenis, Communicatie en/of Marketing;
  • kunt je goed mondeling en schriftelijk uitdrukken in zowel Nederlands als Engels;
  • bent sociaal en maakt gemakkelijk contact;
  • bezit over een goede dosis enthousiasme, nieuwsgierigheid en zelfstandigheid;
  • bent flexibel inzetbaar (soms ook in de avond vanwege een evenement).

Heb je belangstelling?

Stuur een korte motivatiebrief vergezeld van een curriculum vitae vóór 15 februari 2020 naar Antia Wiersma, Directeur KNHG via info@knhg.nl.

Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) is de beroepsorganisatie voor historici in Nederland en Vlaanderen. Het verbindt historici en komt op voor de belangen van het vak. Het KNHG creëert ontmoetingsplaatsen waar historici kennis uitwisselen: in levende lijve op congressen, ‘in druk’ in het wetenschappelijke tijdschrift BMGN – Low Countries Historical Review en op het online platform www.historici.nl, die beide gratis toegankelijk zijn voor historici. Dat kunnen studenten, onderzoekers, docenten, archivarissen of museummedewerkers zijn. Het KNHG werkt nauw samen met Huygens ING aan Historici.nl en is gehuisvest in het centrum van Amsterdam.

Het KNHG is onderdeel van Huygens ING, een instituut van de KNAW.

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.