Historici.nl

Gepubliceerd op 24-08-2023

Stagiair(e) Development, Sponsoring en Relatiebeheer – Centraal Museum Utrecht

Het Centraal Museum verrijkt je met kunst en cultuur uit de wereld van Utrecht. Van Rietveld tot de Utrechtse Caravaggisten, van Dick Bruna tot Moesman en van Viktor & Rolf tot het eeuwenoude Utrechtse schip. Wij vertellen onze verhalen altijd vanuit een Utrechts perspectief. Utrecht is onze basis, de wereld is ons speelveld. Een museum waar je altijd geïnspireerd vandaan komt. Het nijntje museum, het allerleukste museum voor peuters en kleuters, en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van de Stichting Centraal Museum.

Wij zoeken voor de afdeling Development een enthousiaste en gemotiveerde:

Stagiair(e) Development, Sponsoring en Relatiebeheer

24-32 uur per week

De afdeling Development richt zich op het ontwikkelen en koesteren van relaties (particulieren, bedrijven en fondsen) die het museum willen ondersteunen in het realiseren van bijzondere tentoonstellingen, educatieve projecten, publieksprogramma’s, onderzoek en nieuwe aankopen. In samenwerking met de directie ontwikkelt en onderhoudt het team duurzame relaties met deze stakeholders. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor een professioneel relatiebeheerbeleid en de coördinatie daarvan.

De startdatum is 2 oktober 2023 voor een periode van minimaal 6 maanden, voor 3 of 4 dagen per week (24 of 32 uur).

Tijdens deze veelzijdige en dynamische stage draai je volledig mee op de afdeling Development, krijg je een eigen takenpakket en leer je het Centraal Museum als organisatie kennen. Je doet ervaring op en ontwikkelt je op het gebied van relatiebeheer, evenementen en fondsen- en sponsorwerving.

Je zal je voornamelijk bezighouden met onderstaande taken:

  • Organisatie van evenementen voor relaties waaronder previews en openingen van tentoonstellingen;
  • Ruimte voor het opzetten van een eigen project of onderzoek binnen de afdeling;
  • Ondersteuning bij wervingscampagnes;
  • Ondersteuning bij lidmaatschappen vrienden en compagnons van het museum;
  • Ondersteuning bij algemene afdelingszaken;
  • Verwerken van gegevens in CRM-database;
  • Mailings en brieven opstellen en versturen naar relaties.

Ben jij een HBO- of WO-student die in (regio) Utrecht woont en beschikt over goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden in Nederlands en Engels? Heb je een ‘hands on’ mentaliteit en kun je goed werken in Word, Excel, PowerPoint? Ben je nauwkeurig heb je oog voor detail en heb je een flexibele instelling? Reageer op deze vacature!

Wij bieden een uitdagende stageplaats in een inspirerende omgeving met een enthousiast team. En voor een 4-daagse werkweek biedt het Centraal Museum een stagevergoeding van ca. € 445,- per maand op basis van 32 uur.

Heb je interesse?
Stuur dan je motivatiebrief en cv vóór 4 september 2023 naar Anna Kesler: akesler@centraalmuseum.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.