Historici.nl

Gepubliceerd op 04-09-2018

Stagiair(e) Webredactie en Communicatie Historici.nl (16-24 uur per week)

De webredactie van historici.nl zoekt per 15 oktober een stagiair(e) die ons team komt versterken. Solliciteer nu!

Historici.nl is dé website voor iedereen met een serieuze interesse in de Nederlandse geschiedenis. Onderzoekers, studenten, docenten, archivarissen, museummedewerkers en historisch geïnteresseerden vinden op historici.nl het laatste nieuws, toegang tot een grote collectie online onderzoeksmateriaal en publicaties, en bijdrages over onderzoek en actualiteit van andere historici. Deze website bevordert kennisdeling en discussie tussen historici en historisch geïnteresseerden. Daarnaast laat de site aan het grote publiek zien dat geschiedenis er toe doet. Historici.nl is een initiatief van KNHG en Huygens ING, maar is redactioneel onafhankelijk.

Taken:

  • Ondersteunen van de webredacteur in het verzamelen, beoordelen en plaatsen van content;
  • Het redigeren en zelf schrijven van bijdragen;
  • Ondersteuning van het netwerk van correspondenten dat aan de website is verbonden;
  • Ondersteuning in de uitvoering van het communicatiebeleid.

Gewenst profiel:

  • Student WO bij voorkeur in de richting Geschiedenis;
  • Goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid (Nederlands/Engels);
  • Goede sociale en contactuele vaardigheden;
  • Enthousiast, nieuwsgierig en zelfstandig.

Meer informatie over Huygens ING is te vinden op www.huygens.knaw.nl; over het KNHG op www.knhg.nl. Standplaats van de stage is Amsterdam.

We zoeken per 15 oktober 2018 een stagiair die 16-24 uur per week beschikbaar is, voor een periode van ten minste drie maanden. In overleg kan er een stageopdracht opgesteld worden. Er is een stage- en reiskostenvergoeding beschikbaar.

Heb je belangstelling? Stuur een motivatiebrief vergezeld van een curriculum vitae uiterlijk 19 september 2018 naar Hadewijch Zwart, webredacteur Historici.nl: historici@huygens.knaw.nl. De gesprekken vinden plaats op maandag 24 september.

Wij zoeken een Stagiair Webredactie en Communicatie!
Door Redactie Historici.nl
Stagevacature| Stagiair(e) Communicatie KNHG en Historici.nl
Door Redactie Historici.nl
Stagiair(e) Communicatie KNHG
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.