Historici.nl

Gepubliceerd op 04-02-2021

Stichting Haags Historisch Museum: Conservator

Het Haags Historisch Museum en Museum de Gevangenpoort (die samen de stichting vormen) zijn gevestigd aan de Hofvijver, in het historische hart van Den Haag. Beide musea bevinden zich middenin een vernieuwingsslag. We implementeren ambitieuze plannen voor de modernisering van presentaties, renovatie van het HHM-museumgebouw en het versterken van de organisatie. Hierbij laten we ons leiden en inspireren door merkwaarden als relevant, meerstemmig, prikkelend, trots, verhalend en opiniërend.

De Stichting Haags Historisch Museum is op zoek naar een

Conservator

36 uur per week

Je maakt onderdeel uit van de afdeling Collectie, die verder bestaat uit nog een conservator en een medewerker collectiebeheer. De collecties zijn uiteenlopend van aard, van schilderijen en tekeningen tot gildezilver, gebruiksvoorwerpen, meubilair en poppenhuizen gerelateerd aan de Haagse historie, tot aan straf- en martelwerktuigen.

Als conservator lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van tentoonstellingsprogramma’s en treed je op als projectleider. Ook beheer je de collecties (doen van voorstellen voor verwerven of afstoten van objecten, registreren van collecties en adviseren over bruiklenen, schenkingen en restauraties en doen van onderzoek).

Naar wie zijn we op zoek?
Je hebt:

  • een relevante WO-opleiding en een museale achtergrond, bij voorkeur op historisch gebied;
  • drie tot vijf jaar relevante vakinhoudelijke ervaring;
  • ervaring met projectmatig werken, het liefst in de rol van projectleider;
  • een sterke motivatie om een actieve bijdrage te leveren aan ons vernieuwingsproces, bijvoorbeeld aan het verzamelen en meerstemmig presenteren van historisch erfgoed voor een breed publiek;
  • een visie op participatief verzamelen en het vermogen om het verzamelbeleid van ons museum op deze gebieden een stap verder te brengen.
  • een visie op het grote belang van inclusie in het museale werkveld;
  • goed ontwikkelde competenties in plannen en organiseren, mondelinge en schriftelijke communicatie, samenwerken en resultaatgerichtheid.

Wij onderschrijven met volle overtuiging de Code Diversiteit & Inclusie. Al geruime tijd voeren wij dan ook een actief diversiteitsbeleid en nodigen daarom mensen met diverse culturele achtergronden nadrukkelijk uit te reageren.

Wij bieden
Wij bieden om te beginnen een jaarcontract aan in schaal 8 met doorgroeimogelijkheid naar schaal 10 (bandbreedte is € 2.634 – € 4.053 bruto per maand). Arbeidsvoorwaarden vallen onder de Museum CAO.

Informatie & procedure
Datum van indiensttreding is in overleg, maar bij voorkeur per 1 april 2021. Je CV en motivatiebrief kan je sturen naar vacature@haagshistorischmuseum.nl. Sluitingsdatum is donderdag 18 februari 2021. De sollicitatiegesprekken voor de 1e en eventuele 2e ronde vinden plaats op 22 (hele dag) en 23 februari 2021 (’s middags).

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie Haags Historisch Museum | Museum de Gevangenpoort

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.