Historici.nl

Gepubliceerd op 20-11-2023

Student-assistent Conservation and Restoration of Cultural Heritage – UvA

Voor de opleiding Conservation and Restoration of Cultural Heritage van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste en zelfstandige student-assistent.

Houd jij van ordenen en organiseren? Ben je praktisch, zelfstandig en toon je initiatief? Spring je graag in als ergens je hulp gevraagd wordt, en kan je goed overweg met verschillende computerprogramma’s voor het schrijven van heldere teksten en het maken van duidelijke overzichten en schema’s in het Engels? Dan is de functie van student-assistent bij de opleiding Conservation and Restoration of Cultural Heritage iets voor jou. Deze opleiding is de enige academische opleiding tot restaurator en technisch kunsthistoricus in Nederland. Het is een unieke, Engelstalige opleiding, waar studenten opgeleid worden met kleinschalig onderwijs in eigen restauratie-ateliers. De opleiding heeft een nauwe band met het museale veld.

Wat ga je doen?
Je ondersteunt de opleidingsdirecteur, de opleidingscoördinatoren en het opleidingssecretariaat bij verschillende taken, zoals:

 • de planning en uitvoering van de selectieprocedure voor nieuwe studenten;
 • het administratief ondersteunen van (online) studievoorlichting;
 • het samenstellen van lijsten en overzichten van administratieve gegevens;
 • het bijhouden van ons register van masterscripties en APP scripties;
 • logistiek ondersteunen van de organisatie van individuele tentamens, studentpresentaties en opleidingsbrede workshops;
 • facilitair ondersteunen van bijeenkomsten van de staf en eventueel met studenten.

Functie-eisen

 • Je bent MA student bij de UvA, niet bij de opleiding Conservation and Restoration zelf;
 • Je bent accuraat en kan goed organiseren;
 • Je gaat discreet om met informatie;
 • Je anticipeert en denkt graag mee vanuit jouw studentervaring;
 • Je kunt uitstekend werken met Microsoft Office (met name Word, Excel, PowerPoint);
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift;
 • Je vindt het leuk om in een team te werken;
 • Je wilt en kunt je in ieder geval het hele collegejaar, tot en met augustus 2024 committeren, eventueel ook langer.

Arbeidsvoorwaarden

Een aanstelling als student-assistent in tijdelijke dienst tot en met 31 augustus 2024, voor 12 uur per week. De proeftijd bedraagt 2 maanden. De verdeling van je werkzaamheden over de week is in overleg te bepalen, we streven wel naar een vaste dag waarop je aanwezig bent. Je zult grotendeels on-site werken, op onze locaties in de Amsterdamse binnenstad en omgeving Museumplein (mogelijkheden voor online werken vanuit huis zijn beperkt).

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, € 2.618 tot € 2.846 bruto per maand, op basis van 38 uur per week, exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder?

 • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden
 • een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega’s
 • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Voor vragen over de functie of afdeling kun je tijdens kantooruren contact opnemen met: opleidingsdirecteur Maartje Stols-Witlox

De reactietermijn sluit op 24 november 2023. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd, of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

Solliciteer!

UvA: Docent Moderne Geschiedenis
Door Redactie Historici.nl
UvA: Docent Vroegmoderne Geschiedenis
Door Redactie Historici.nl
Docent geschiedenis – Universiteit van Amsterdam
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.