Historici.nl





Gepubliceerd op 10-04-2023

Student-Assistent Global Hub Labour Conflicts 2 – IISG

Locatie: Amsterdam
Max uren per week: 15.20
Max salaris: € 2.611,-
Duur overeenkomst: 11 maanden
Solliciteer t/m: 05-05-2023

Algemene beschrijving:

De werkzaamheden zijn onderdeel van lopend onderzoek naar de geschiedenis van collectieve acties van werkenden wereldwijd. Het IISG wil het bestaande project de HUB Global Labour Conflicts – een dataplatform – door ontwikkelen met een meer open, mondiaal en lange-termijn perspectief op collectieve arbeidsconflicten. De student-assistent ondersteunt daarbij door het verrichten literatuuronderzoek en het (mee)organiseren van een serie workshops.

Dit ga je doen:

De student-assistent zal vooral werken aan de verwerking van wetenschappelijke literatuur over collectieve arbeidsconflicten wereldwijd. Na het opstellen van literatuurlijsten zullen de belangrijkste studies en debatten worden samengevat en geanalyseerd in korte abstracts. De werkzaamheden zijn grotendeels individueel, maar vinden in teamverband plaats. Beschikbaarheid op een gezamenlijke projectwerkdag op het IISG is daarom gewenst.

Dit verwachten we van jou:

  • Een inschrijving voor een BA of (Research) Master Geschiedenis of andere relevante studierichting;
  • Kennis van Nederlands en Engels;
  • Relevante onderzoeksvaardigheden;
  • Een actieve en zelfstandige werkhouding;
  • Een zorgvuldige en secure werkwijze;
  • Affiniteit met de thematiek (geschiedenis van collectieve acties, protesten, vakbonden, sociale bewegingen, enz.);
  • Voldoende flexibel om (in overleg) te komen tot een vaste gezamenlijke werkdag.

Het strekt tot aanbeveling indien de kandidaat:

  • Ervaring met het denken over (het vernieuwen van) datasets;
  • Kennis heeft van een andere moderne taal, zoals Duits, Frans, etc.;

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over de vacature en het project kun je contact opnemen met bij Rosa Kösters (Promovendus) en/of Jens Aurich (Promovendus) en/of Matthias van Rossum (Senior Researcher), e-mail: rosa.kosters@iisg.nljens.aurich@iisg.nlmvr@iisg.nl. Sollicitaties die via een van bovenstaande emails binnenkomen worden niet in behandeling genomen.

Over het IISG
Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG – KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.402,- en maximaal € 2.611,- bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal SA cao Nederlandse Universiteiten/KNAW). Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP. De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden. Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Diversiteit & Inclusie
De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer nu »

Student-Assistent Global Hub Labour Conflicts 1 (data) – IISG
Door Redactie Historici.nl
IISG: Digitaal archivaris
Door Redactie Historici.nl
Projectmedewerker Arbeidsinspectie – IISG
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.