Historici.nl

Gepubliceerd op 31-10-2019

Student assistenten datamanger – DANS-KNAW – Den Haag

  • Je werkt mee aan het archiveren en beschikbaar stellen van onderzoeksdata.
  • Je bent vooral bezig met het verwerken van datasets. Je controleert of alle relevante informatie aanwezig is, herordent bestanden, migreert de bestanden naar voorkeursformaten en publiceert deze bijvoorbeeld in het online archiveringssysteem EASY.
  • Je onderhoudt het contact met datadeponeerders en datagebruikers.

Functie-eisen

  • Je bent student in de Geesteswetenschappen/Humanities (bv Geschiedenis of Archeologie), of Life Sciences.
  • Je hebt ervaring met diverse computerapplicaties.
  • Je maakt je nieuwe computerprogramma’s snel eigen.
  • Je kan goed samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris bedraagt afhankelijk van het studiejaar waarin je zit en het aantal behaalde studiepunten (ECTS) maximaal € 2.390,– (schaal SA CAO-NU) bruto per maand bij een fulltime aanstelling, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Het gaat om een tijdelijke aanstelling.

Werkgever

DANS (Data Archiving and Networked Services)
Het Data Archiving and Networked Services (DANS-KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW en NWO. Het instituut stimuleert onderzoekers om hun digitale onderzoeksgegevens vindbaar, toegankelijk, interoperabel en herbruikbaar te maken. Dit doet DANS door deskundig advies en gecertificeerde diensten aan te bieden. Door deelname aan (inter)nationale projecten, netwerken en onderzoek draagt DANS bij aan de innovatie van de mondiale wetenschappelijke data-infrastructuur.

Afdeling
Bij DANS werken zo’n vijftig collega’s in een flexibele omgeving. Deskundigheid, betrouwbaarheid, initiatief en samenwerken zijn belangrijk. We stellen prijs op een levendige sfeer onder collega’s en hechten veel belang aan onderlinge kennisuitwisseling. Persoonlijke ontwikkeling wordt niet vergeten en de medewerkerstevredenheid is hoog.

Additionele informatie
Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Valentijn Gilissen. Valentijn is datamanager bij DANS en bereikbaar via valentijn.gilissen@dans.knaw.nl.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.