Historici.nl

Gepubliceerd op 15-05-2017

Tentoonstelling: Gelukkig Gezond! Histories of Healthy Ageing (22 juni 2017 t/m 31 januari 2018, Universiteitsmuseum Groningen)

Het kan tegenwoordig bijna niet verantwoorder. We gaan naar fitness en eten superfoods; we doen powernaps en zijn ‘into mindfulness’; onze badkamers zijn kleine wellnesscentra en we zoeken frisse lucht in speciaal aangelegde groene zones. Maar is dit eigenlijk wel een nieuwe trend? De tentoonstelling Gelukkig Gezond! laat zien dat een gezonde levensstijl al eeuwenlang verbonden is met zes klassieke gedrags- en omgevingsfactoren: klimaat, dieet, lichaamsbeweging, slaappatronen, detox en emotionele balans. 

De geschiedenis van deze factoren tot de dag van vandaag vormt de rode draad van de tentoonstelling.

Meer informatie: historiesofhealthyageing.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.