Historici.nl

Gepubliceerd op 09-10-2023

Trainee Collectie & Onderzoek – Van Gogh Museum

‘Het Van Gogh Museum inspireert een divers publiek met het leven en werk van Vincent van Gogh en zijn tijd’

Deze missie staat centraal bij alles wat we doen en al onze collega’s leveren met hun eigen expertise een bijdrage aan deze missie. Samen maken we mooie stappen en we staan open voor wat er gebeurt om ons heen. We lopen graag voorop en werken daarbij intensief samen met anderen. We richten ons zowel op onze directe omgeving als op de internationale wereld.

Word jij onze Trainee Collectie & Onderzoek?

Trainee Collectie & Onderzoek

36 uur per week

Dankzij Fonds 21 EXTRA stelt het Van Gogh Museum een Trainee Collectie & Onderzoek aan. Met dit traineeship willen we binnen de afdeling Collectie & Onderzoek een leergierige collega toevoegen aan ons team en zo ons perspectief verbreden. Het traineeship is voor de periode van een jaar met een mogelijke verlenging.

Binnen de afdeling Collectie & Onderzoek werken we met 15 collega’s aan de collectie, onderzoek en tentoonstellingen van het Van Gogh Museum in Amsterdam en De Mesdag Collectie in Den Haag. De afdeling werkt nauw samen met andere afdelingen en externen. De trainee ondersteunt het team van conservatoren bij onder andere kunstaankopen, tentoonstellingen en de presentatie van de vaste collectie Je draait in deze functie direct mee in de dagelijkse werkzaamheden van de afdeling, krijgt daarbij volop coaching en je doet in een korte tijd veel kennis en ervaring op! Word jij onze Trainee Collectie & Onderzoek?

Wat ga je doen?
Je komt te werken in een ambitieuze en collegiale omgeving, waarbij je onder begeleiding ervaring opdoet met de volgende taken en verantwoordelijkheden:

  • Het coördineren van de werkzaamheden rondom de kunstcollectie.
  • Het inhoudelijk ondersteunen van Conservatoren.
  • Het meedenken over en begeleiden van veranderingen in de opstelling van de vaste collectie.
  • Het meedenken over meerstemmigheid en inclusie.
  • Het bijhouden van de kunstmarkt en het verrichten van kunsthistorisch en/of markt onderzoek ten behoeve van kunstaankopen het inhoudelijk representeren van het museum (rondleidingen, ontvangsten, presentaties).
  • Het beantwoorden van vragen op het gebied van de collectie.

Wie ben jij?
Wij zoeken een nieuwsgierige collega die goed overzicht kan bewaren binnen de verschillende werkzaamheden en die helder kan communiceren. Je bent een teamspeler maar kunt je taken zelfstandig uitvoeren en je houdt van de dynamiek van een levendige baan en omgeving.

Verder verwachten wij

  • Een grote nieuwsgierigheid en aantoonbare interesse in beeldende kunst, beeldcultuur, en kunst- en/of cultuurgeschiedenis.
  • Een afgeronde opleiding in de richting van kunst en cultuur.
  • Dat je jezelf in de Nederlandse en Engelse taal zowel verbaal als schriftelijk gemakkelijk kunt uiten. Beheersing van het Frans is een pre.

Waar kom je terecht?
In hartje Amsterdam kom je in een culturele werksfeer terecht waar je alle kansen kunt aangrijpen om het beste uit jezelf en je team te halen.

De museum-cao is van toepassing. Deze rol valt afhankelijk van opleiding en ervaring in (aanloop)schaal 8. Het fulltime salaris (36 uur) ligt tussen € 2.963,- en € 3.763,- bruto per maand op basis van opleiding en ervaring. Verder krijg je bij ons onder andere: vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een museumkaart en een gezondheidsregeling.

Stap je in?
Heb je deze vacature met enthousiasme gelezen en sluit je je graag aan bij ons team? Stap ook in! In deze functie bestaat volop ruimte om te leren en ervaring op te doen. Dus als je niet aan alle eisen voldoet maar wel denkt dat je een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te reageren op deze vacature.

Solliciteren kan via onderstaande sollicitatiebutton. Wij ontvangen jouw motivatiebrief met cv (als pdf-bestand) graag uiterlijk 25 oktober. Mocht je nog meer willen weten, dan kun je terecht bij Marije Vellekoop (Senior Manager Collectie & Onderzoek) op telefoonnummer 06-27852134. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats in de week van 30 oktober 2023.

Wij zijn een organisatie voor iedereen waar we de grootste variatie van mensen omarmen. Variëteit ligt volgens ons ten grondslag aan creativiteit, relevantie en innovatie. Elke dag weer werken we aan onze missie om een divers publiek te inspireren en mensen nieuwe betekenis en waarde aan hun leven te geven. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit welke naam je draagt, waar je vandaan komt, hoe je eruit ziet of waar je in gelooft. We zijn er dus ook voor jou en je bent van harte welkom te solliciteren! Omdat het Van Gogh Museum als doel heeft gesteld om diverser en inclusiever te worden, gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar iemand met een biculturele achtergrond. We moedigen biculturele kandidaten daarom van harte aan om op deze vacature te reageren.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Van Gogh Museum: Assistent Conservator
Door Redactie Historici.nl
Educator Volwassenen – Van Gogh Museum
Door Redactie Historici.nl
Werkstudent: Publieksmedewerker Van Gogh Museum
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.