Historici.nl

Gepubliceerd op 20-05-2020

Universitair Docent 19e/20e -eeuwse Europese Geschiedenis

Vacaturenr.: 20-214

Functie-categorie: Wetenschappelijke functies

Omvang (fte): 0.8

Extern/intern: Extern

Locatie: Den Haag, Leiden

Geplaatst op: 19 mei 2020

Sluitingsdatum: 12 juni 2020

 

De Faculteit Geesteswetenschappen, Instituut Geschiedenis zoekt per 1 augustus 2020 een

Universitair Docent 19e/20e -eeuwse Europese Geschiedenis

Werkzaamheden

 • Het verzorgen van onderwijs op het gebied van de Algemene Geschiedenis, zowel in het Nederlands (BA) als in het Engels (MA);
 • Het verzorgen van onderwijs op het gebied van de MA Politics, Culture and National Identity;
 • Per semester betreft dit drie colleges van twee uur, plus incidentele bijdragen aan hoorcolleges en enige scriptiebegeleiding;
 • Bijdragen aan de organisatie van het onderwijs binnen de sectie Algemene Geschiedenis;

Profiel

 • Voltooid of vrijwel voltooid promotieonderzoek inzake een onderwerp uit de Europese Geschiedenis, in de moderne tijd (19e/20e eeuw);
 • Onderzoek in Europese (maar niet Nederlandse) geschiedenis;
 • Kennis van politieke en culturele theorie en concepten;
 • Aansluiting van de onderzoeksinteresse van betrokkene bij de onderzoekslijnen van de sectie Algemene Geschiedenis en de onderzoeksprogramma Politics, Culture and National Identity;
 • Creatief en productief onderzoeker, blijkend uit recente publicaties;
 • Aantoonbare onderwijservaring op academisch niveau en didactische kwaliteiten;
 • Goede beheersing van het Nederlands;
 • Goede actieve beheersing van het Engels met het oog op het onderwijs in de MA-fase;
 • Bereidheid initiatieven te ontwikkelen op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Beschrijving organisatie
De Faculteit Geesteswetenschappen is rijk aan expertise op het terrein van de filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis, kunsten, letterkunde, taalkunde, religiestudies en regiostudies van vrijwel de gehele wereld. Ons universitaire motto ‘In Leiden leer je de wereld kennen’ brengen wij dagelijks in praktijk met hoogwaardig onderwijs door gepassioneerde docenten en onderzoek van internationaal erkend hoog niveau. Hierin wordt de organisatie ondersteund door een professionele staf. Met 930 medewerkers verzorgt de faculteit 27 master- en 25 bacheloropleidingen voor ruim 6.000 studenten vanuit de vestigingen in het historisch hart van Leiden en de eigentijdse locaties in Den Haag.

Het Instituut voor Geschiedenis is een van de zes wetenschappelijke instituten van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Het instituut is verantwoordelijk voor het grootste deel van het historisch onderwijs en onderzoek dat binnen de Universiteit Leiden wordt uitgevoerd en telt ruim 120 medewerkers.

Wij bieden
Het betreft een aanstelling conform de cao Nederlandse Universiteiten voor de duur van 1 jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring voor een volledige aanstelling minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.978,- (schaal 10 en 11) bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Het bijbehorende UFO-profiel is universitair docent. Indien de kandidaat nog niet is gepromoveerd, is het UFO-profiel docent. Afhankelijk van opleiding en ervaring is het mogelijk dat de kandidaat start in schaal 10.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

BKO
De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijscertificaat (BKO) of bereid is dit binnen 2 jaar te behalen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Nadere inlichtingen over deze functie zijn te verkrijgen bij Bernhard Rieger, email b.rieger@hum.leidenuniv.nl.

Solliciteren
Je kunt uitsluitend solliciteren via ons online sollicitatiesysteem. Gebruik hiervoor de blauwe button bovenaan deze pagina. Sollicitaties vergezeld van een motivatiebrief en cv, kunnen tot en met 12 juni 2020 ingezonden worden.

De sollicitatie dient te bestaan uit één pdf met als naam uw naam en het vacaturenummer en met daarin een brief, een curriculum vitae, een cursusopzet van één bladzijde voor een BA seminar (tweede jaar), twee referenties (alleen namen en contactgegevens, geen brieven) en één sleutelpublicatie.

SOLLICITEER

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.