Historici.nl

Gepubliceerd op 14-04-2020

Universitair Docent Economische en Sociale Geschiedenis

Universiteit Leiden, bij de sectie Economische en Sociale Geschiedenis van het Instituut voor Geschiedenis van de Faculteit Geesteswetenschappen is per 1 augustus 2020 plaats voor een Universitair Docent Economische en Sociale Geschiedenis

Functieomschrijving

 • Ontwikkelen en verzorgen van onderwijs voor eerstejaars bachelor studenten op het terrein van Economische en Sociale Geschiedenis, met nadruk op economische geschiedenis;
 • Begeleiden van studenten bij het schrijven van hun scriptie (zowel bachelor als master);
 • Verrichten van onderzoek op het gebied van de Economische en Sociale Geschiedenis van Wereldrijken voor 1850 vanuit de theoretische kaders van Global History;
 • Als onderdeel van het project en in samenwerking met de projectpartners het onderzoeksmateriaal geschikt maken voor vernieuwend academisch onderwijs ten behoeve van een breed publiek.
 • Mede organiseren van het onderwijs binnen de sectie Economische en Sociale Geschiedenis;
 • Participeren in het onderzoeksprogramma van het Onderzoeksinstituut Geschiedenis.

Functie-eisen

 • Voltooid promotieonderzoek op het terrein van Economische en Sociale Geschiedenis, Koloniale Geschiedenis of Global History;
 • Aantoonbare interesse met het thema van het NWO VICI-project Exploiting the Empire of Others
 • Aansluiting van de onderzoeksinteresse van betrokkene bij de onderzoekslijnen van de Leidse sectie Economische en Sociale Geschiedenis en het project Exploiting the Empire of Others;
 • Creatief en productief onderzoeker, blijkend uit publicaties;
 • Aantoonbare onderwijservaring en didactische kwaliteiten en ruime ervaring in het geven van universitair onderwijs;
 • Goede beheersing van het Nederlands in verband met onderwijs in de bachelor;
 • Goede beheersing van het Engels in verband met het onderwijs in de master;
 • Bereidheid initiatieven te ontwikkelen op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft in eerste instantie een aanstelling conform de cao Nederlandse Universiteiten voor de duur van één jaar met de mogelijkheid om het contract daarna te verlengen met 2 jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.978,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10 of 11).

De Universiteit Leiden kent goede arbeidsvoorwaarden: een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

BKO
De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis dat medewerkers met een onderwijstaak in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijscertificaat (BKO) of bereid is dit binnen 2 jaar te behalen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Leiden University
De Faculteit Geesteswetenschappen is rijk aan expertise op het terrein van de filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis, kunsten, letterkunde, taalkunde, religiestudies en regiostudies van vrijwel de gehele wereld. Ons universitaire motto ‘Bij ons leer je de wereld kennen’ brengen wij dagelijks in praktijk met hoogwaardig onderwijs door gepassioneerde docenten en onderzoek van internationaal erkend hoog niveau. Hierin wordt de organisatie ondersteund door een professionele staf. Met 930 medewerkers verzorgt de faculteit 27 master- en 25 bacheloropleidingen voor ruim 6.000 studenten vanuit de vestigingen in Leiden en Den Haag.

Het Instituut voor Geschiedenis is een van de zes wetenschappelijke instituten van de Faculteit Geesteswetenschappen. Het instituut is verantwoordelijk voor het grootste deel van het historisch onderwijs en onderzoek dat binnen de Universiteit Leiden wordt uitgevoerd en telt ruim 170 medewerkers.

Additionele informatie
Nadere inlichtingen over deze functie zijn te verkrijgen bij Cátia Antunes, email c.a.p.antunes@hum.leidenuniv.nl.

SOLLICITEER

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.