Historici.nl

Gepubliceerd op 11-03-2019

Universitair docent Economische en Sociale geschiedenis

Functieomschrijving

 • Het ontwikkelen en verzorgen van onderwijs op het gebied van de Economische en Sociale Geschiedenis, in het Nederlands (BA) en in het Engels (MA);
 • Het ontwikkelen en verzorgen van onderwijs voor eerstejaars BA studenten op het terrein van Economische en Sociale Geschiedenis;
 • Het begeleiden van studenten bij het schrijven van hun scriptie (zowel BA als MA);
 • Het verrichten van onderzoek op het gebied van de Economische en Sociale Geschiedenis;
 • Het mede organiseren van het onderwijs binnen de sectie Economische en Sociale Geschiedenis;
 • Het participeren in het onderzoeksprogramma van het Onderzoeksinstituut Geschiedenis.

Functie-eisen

 • Voltooid promotieonderzoek op het terrein van Economische en Sociale Geschiedenis;
 • Aansluiting van de onderzoeksinteresse van betrokkene bij de onderzoekslijnen van de sectie Economische en Sociale Geschiedenis;
 • Creatief en productief onderzoeker, blijkend uit publicaties;
 • Aantoonbare onderwijservaring en didactische kwaliteiten en ruime ervaring in het geven van universitair onderwijs;
 • Aantoonbare bestuurlijke en managementkwaliteiten en de bereidheid om actief te zijn in bestuur en beheer in en buiten het Instituut voor Geschiedenis;
 • Goede beheersing van het Nederlands;
 • Goede actieve beheersing van het Engels in verband met het onderwijs in de MA;
 • Bereidheid initiatieven te ontwikkelen op het gebied van onderwijs en onderzoek.

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis dat medewerkers met een onderwijstaak in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijscertificaat (BKO) of bereid is dit binnen 2 jaar te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling conform de cao Nederlandse Universiteiten voor de duur van 4 jaar (0.8 fte) zonder uitzicht op verlenging of een vast dienstverband. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.709,- (schaal 10) en maximaal € 5.656,- (schaal 12) bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Het bijbehorende UFO-profiel is universitair docent.

De Universiteit Leiden kent goede arbeidsvoorwaarden: een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Informatie hierover vindt u op: www.werkenbij.leidenuniv.nl.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit Geesteswetenschappen

https://www.universiteitleiden.nl/en/humanities

Additionele informatie

Het Instituut voor Geschiedenis is een van de zes wetenschappelijke instituten van de Faculteit Geesteswetenschappen. Het instituut is verantwoordelijk voor het grootste deel van het historisch onderwijs en onderzoek dat binnen de Universiteit Leiden wordt uitgevoerd en telt ruim 120 medewerkers. Meer informatie over het instituut vindt u op onze website www.hum.leiden.edu/history/

 

Voor meer informatie.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.