Historici.nl

Gepubliceerd op 22-02-2018

Universitair Docent Sociale Geschiedenis

Bij de sectie Economische en Sociale Geschiedenis van het Instituut voor Geschiedenis van de Faculteit der Geesteswetenschappen is per 1 augustus 2018 plaats voor een enthousiaste historicus met als specialisatie 19e en 20e-eeuwse sociale geschiedenis.

De werkzaamheden

 • Het ontwikkelen en verzorgen van onderwijs op het gebied van de Sociale Geschiedenis, zowel in het Nederlands (BA) als in het Engels (MA);
 • Het ontwikkelen en verzorgen van onderwijs voor eerstejaars BA studenten op het terrein van Economische en Sociale Geschiedenis;
 • Het verrichten van onderzoek op het gebied van de moderne Sociale Geschiedenis;
 • Het mede organiseren van het onderwijs binnen de sectie Economische en Sociale Geschiedenis;
 • Het participeren in het onderzoeksprogramma van het Onderzoeksinstituut Geschiedenis;
 • Het verrichten van taken op het gebied van bestuur en beheer;
 • Actieve werving van onderzoeksubsidies bij nationale en internationale instellingen.

Uw profiel

 • Voltooid promotieonderzoek inzake een onderwerp uit de Sociale Geschiedenis, in de moderne tijd (19e en 20e eeuw);
 • Kennis van sociale theorie en concepten;
 • Aansluiting van de onderzoeksinteresse van betrokkene bij de onderzoekslijnen van de sectie Economische en Sociale Geschiedenis;
 • Creatief en productief onderzoeker, blijkend uit publicaties in toonaangevende tijdschriften;
 • Aantoonbare onderwijservaring en didactische kwaliteiten en ruime ervaring in het verzorgen van universitair onderwijs;
 • Aantoonbare bestuurlijke en managementkwaliteiten en de bereidheid om actief te zijn in bestuur en beheer in en buiten het Instituut voor Geschiedenis;
 • Goede beheersing van het Nederlands;
 • Goede actieve beheersing van het Engels met het oog op het onderwijs in de MA-fase;
 • Bereidheid initiatieven te ontwikkelen op het gebied van onderwijs en onderzoek.
 • De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijscertificaat (BKO) of bereid is dit binnen 2 jaar te behalen.

Beschrijving faculteit/instituut
De Faculteit der Geesteswetenschappen is rijk aan expertise op het terrein van de filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis, kunsten, letterkunde, taalkunde, religiestudies en regiostudies van vrijwel de gehele wereld. Ons universitaire motto ‘In Leiden leer je de wereld kennen’ brengen wij dagelijks in praktijk met hoogwaardig onderwijs door gepassioneerde docenten en onderzoek van internationaal erkend hoog niveau. Hierin wordt de organisatie ondersteund door een professionele staf. Met 930 medewerkers verzorgt de faculteit 27 master- en 25 bacheloropleidingen voor ruim 6.000 studenten vanuit de vestigingen in het historisch hart van Leiden en de eigentijdse locaties in Den Haag.

Het Instituut voor Geschiedenis is een van de zes wetenschappelijke instituten van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Het instituut is verantwoordelijk voor het grootste deel van het historisch onderwijs en onderzoek dat binnen de Universiteit Leiden wordt uitgevoerd en telt ruim 120 medewerkers.

Wij bieden
Het betreft een aanstelling conform de cao Nederlandse Universiteiten in eerste instantie voor de duur van 2 jaar. Een vast dienst verband behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van gebleken geschiktheid en beschikbare middelen.
Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2588,- en maximaal € 5.405,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10, 11 of 12). Afhankelijk van ervaring is het mogelijk dat de kandidaat start in schaal 10, totdat hij/zij de volledige vereiste voor schaal 11 bezit.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Voor verdere informatie en mogelijkheden om online te solliciteren, zie de vacature op de website van Universiteit Leiden.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.