Historici.nl

Gepubliceerd op 09-06-2020

Universiteit Leiden – Medewerker Bijzondere Collecties 3

De Universiteit Leiden in Leiden zoekt een Medewerker Bijzondere Collecties 3 voor 0.5 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-06-2020

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) is een internationaal toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat en met geavanceerde diensten voor onderwijs en onderzoek. De UBL verzorgt de wetenschappelijke informatievoorziening als trusted partner in kennis voor onderzoekers, docenten en studenten. Wij creëren betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten in samenwerking met andere vooraanstaande partijen in binnen- en buitenland. Wij staan wereldwijd bekend om onze bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. De UBL is een veeleisende en inspirerende werkomgeving die vele kansen biedt voor medewerkers om zich verder te ontwikkelen.

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) zoekt per 1 september een

Medewerker Bijzondere Collecties 3

0.5 fte

Werkzaamheden
Heb je aantoonbare affiniteit met Zuidoost-Aziatische collecties en ruime ervaring met het ontsluiten van documentair erfgoed? Wij hebben een interessante baan voor u! We zoeken een enthousiaste medewerker die voor de ontsluiting van onze Zuidoost-Aziatische collecties ons team komt versterken. De taken bestaan voornamelijk uit:

 • Het ontsluiten van documentair erfgoed t.b.v. beschikbaarstelling en toegankelijkheid voor het publiek. Het betreft vooral Nederlandstalige archivalia en collecties bijzonder drukwerk uit of over voormalig Nederlands-Indië;
 • Archiveren van de materialen (ordenen, nummeren, eenvoudige behoudswerkzaamheden);
 • Metadateren van de materialen, stelt een inventarisatielijst op en catalogiseert losse items middels internationale standaarden (EAD en MARC21);
 • Het leveren van managementinformatie zoals overzichten en rapportages.

Profiel

 • Bibliotheek-/media-/informatieopleiding op mbo-niveau;
 • Aantoonbare affiniteit met documentair erfgoed;
 • Werkervaring in een bibliotheekomgeving met kennis van het toekennen van metadata (EAD, MARC21);
 • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels. Beheersing van het Indonesisch strekt tot aanbeveling;
 • Goede computervaardigheden;
 • Beschikt over de competenties resultaatgerichtheid, accuratesse en samenwerken;
 • Bij indiensttreding dien je een verklaring omtrent het gedrag (VOG) te overleggen.

Wij bieden
Een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar conform de cao Nederlandse Universiteiten, met bij goed functioneren mogelijk uitzicht op verlenging. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 1.992,- maximaal € 2.770,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 6).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op onze website.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Marco de Niet, Divisiemanager Onderzoek- en Onderwijsdiensten, email m.c.de.niet@library.leidenuniv.nl.

Solliciteren
Mail je sollicitatie, voorzien van het vacaturenummer ’20-232′ in het onderwerp en vergezeld van een motivatiebrief en cv, tot en met 15 juni 2020 aan vacaturespenoservices@bb.leidenuniv.nl.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.