Historici.nl

Gepubliceerd op 05-03-2020

Universiteit Leiden Universitair Docent Economische en Sociale Geschiedenis

Bij de sectie Economische en Sociale Geschiedenis van het Instituut voor Geschiedenis van de Faculteit Geesteswetenschappen is per 1 augustus 2020 plaats voor een Universitair Docent Economische en Sociale Geschiedenis

FUNCTIEOMSCHRIJVING

 • Ontwikkelen en verzorgen van onderwijs voor eerstejaars bachelor studenten op het terrein van Economische en Sociale Geschiedenis, met nadruk op economische geschiedenis;
 • Begeleiden van studenten bij het schrijven van hun scriptie (zowel bachelor als master);
 • Verrichten van onderzoek op het gebied van de Economische en Sociale Geschiedenis bij voorkeur op het gebied van Economische Geschiedenis na 1900;
 • Mede organiseren van het onderwijs binnen de sectie Economische en Sociale Geschiedenis;
 • Participeren in het onderzoeksprogramma van het Onderzoeksinstituut Geschiedenis.

FUNCTIE-EISEN

 • Voltooid promotieonderzoek op het terrein van Economische en Sociale Geschiedenis;
 • Aansluiting van de onderzoeksinteresse van betrokkene bij de onderzoekslijnen van de Leidse sectie Economische en Sociale Geschiedenis;
 • Creatief en productief onderzoeker, blijkend uit publicaties;
 • Aantoonbare onderwijservaring en didactische kwaliteiten en ruime ervaring in het geven van universitair onderwijs;
 • Goede beheersing van het Nederlands in verband met onderwijs in de bachelor;
 • Goede beheersing van het Engels in verband met het onderwijs in de master;
 • Bereidheid initiatieven te ontwikkelen op het gebied van onderwijs en onderzoek.

ARBEIDSVOORWAARDEN

Het betreft een aanstelling conform de cao Nederlandse Universiteiten voor de duur van 2,5 jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.978,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10 of 11).

De Universiteit Leiden kent goede arbeidsvoorwaarden: een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. 

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis dat medewerkers met een onderwijstaak in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijscertificaat (BKO) of bereid is dit binnen 2 jaar te behalen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

WERKGEVER

Universiteit Leiden
De Faculteit Geesteswetenschappen is rijk aan expertise op het terrein van de filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis, kunsten, letterkunde, taalkunde, religiestudies en regiostudies van vrijwel de gehele wereld. Ons universitaire motto ‘Bij ons leer je de wereld kennen’ brengen wij dagelijks in praktijk met hoogwaardig onderwijs door gepassioneerde docenten en onderzoek van internationaal erkend hoog niveau. Hierin wordt de organisatie ondersteund door een professionele staf. Met 930 medewerkers verzorgt de faculteit 27 master- en 25 bacheloropleidingen voor ruim 6.000 studenten vanuit de vestigingen in Leiden en Den Haag.

Het Instituut voor Geschiedenis is een van de zes wetenschappelijke instituten van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Het instituut is verantwoordelijk voor het grootste deel van het historisch onderwijs en onderzoek dat binnen de Universiteit Leiden wordt uitgevoerd en telt ruim 170 medewerkers.

ADDITIONELE INFORMATIE

Nadere inlichtingen over deze functie zijn te verkrijgen bij Marlou Schrover, telefoon 071 – 527 2786, email m.l.j.c.schrover@hum.leidenuniv.nl.

SOLLICITEER

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.