Historici.nl

Gepubliceerd op 30-03-2020

Universiteit Utrecht Medewerker Onderwijs- en Studentzaken FGW-UU (0,8 fte)

In verband met een loopbaanstap en het vertrek van een van onze medewerkers zijn we voor het onderwijssecretariaat van de faculteit Geesteswetenschappen op zoek naar een nieuwe collega. Als medewerker Onderwijs- en Studentzaken maak je deel uit van het onderwijssecretariaat dat bestaat uit 14 medewerkers. Het onderwijssecretariaat ondersteunt de schools Geschiedenis/Kunstgeschiedenis, Talen, Literatuur en Communicatie, Media- en Cultuurwetenschap, Filosofie en Religie en Liberal Arts.
De werkzaamheden zijn o.a.:

 • ondersteunende taken t.b.v. de mastertoelating;
 • ondersteunende taken t.b.v. de matching van aankomende bachelorstudenten;
 • ondersteuning van meeloopdagen en introductie;
 • het onderwijsaanbod in het studie-informatiesysteem OSIRIS vastleggen;
 • overige voorkomende werkzaamheden als mail en telefoon beantwoorden.

Functie-eisen

We zoeken een kandidaat:

 • die nauwkeurig en resultaatgericht werkt en een dienstverlenende instelling heeft;
 • die goed kan samenwerken;
 • die helder communiceert;
 • die ook in drukke tijden het hoofd koel houdt en prioriteiten stelt;
 • met hbo werk- en denkniveau;
 • met een positieve en proactieve instelling;
 • uitstekende uitdrukkingsvaardigheid (mondeling en schriftelijk) in het Nederlands, en goede uitdrukkingsvaardigheid in het Engels;
 • Computervaardigheden zijn nadrukkelijk vereist waarbij kennis van MS Office (Word, Excel, Outlook) een must is. Ervaring met Osiris Back Basis is een pre.

Je maakt deel uit van een hecht team dat nauw samenwerkt, met hart voor het onderwijs, de docenten en studenten. Je luistert naar anderen en staat open voor verandering en verbetering. We waarderen een kritische houding en staan open voor initiatieven die jouw ontwikkeling en die van het team ondersteunen. Gezien de samenstelling van het huidige team sporen wij vooral mannen aan om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een dienstverband (0,8 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 2.261,- en maximaal € 3.052,- (schaal 7 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever
Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 900 medewerkers en 6.000 studenten verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

Bij deze faculteit werken gedreven en initiatiefrijke medewerkers die graag meedenken met de organisatie op basis van de volgende kernwaarden: vertrouwen, eigenaarschap, veranderbereidheid en toekomstbestendigheid. De bedrijfsvoering van de faculteit is georganiseerd in meerdere ketens. Eén van deze ketens is de keten Onderwijs- en Studentzaken (OSZ), waarbinnen de afdelingen van het International Office, de onderwijssecretariaten, examensecretariaat, ambtelijk secretariaat, keyusers, het Studiepunt, onderwijscoördinatoren en studieadviseurs praktische, administratieve en inhoudelijke ondersteuning bieden aan het onderwijs en onderzoek van de faculteit. Hun diensten lopen uiteen van voorlichting, administratie van studieresultaten en het verzorgen van roosters tot studieloopbaanbegeleiding.

Additionele informatie
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met:
Brigitta Bauhuis (teamleider onderwijssecretariaat), via b.j.m.bauhuis@uu.nl of 06 38 31 02 45.
Bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag tussen 09.00-17.00 uur.

SOLLICITEER

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.