Historici.nl

Gepubliceerd op 30-11-2020

Universiteit Utrecht Onderzoekscoördinator (0,8 fte)

De keten Onderzoeksondersteuning (OZO) van de Faculteit Geesteswetenschappen bestaat uit twee teams die onderzoekers en bestuurders ondersteunen bij bestuurlijke en administratieve processen op het gebied van onderzoek. De medewerkers van het team Research Support ondersteunen onderzoekers bij het aanvragen van onderzoeksprojecten en de medewerkers van het team onderzoekscoördinatoren verzorgen de bestuurlijke, administratieve en praktische ondersteuning van directeuren en onderzoekers in de onderzoekinstituten, landelijke onderzoekscholen en expertise centra.

Het team van onderzoekscoördinatoren bestaat uit 8 medewerkers. Vanwege het vertrek van één van de onderzoekscoördinatoren zijn we, met ingang van 1 februari 2020, voor het onderzoekinstituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek (ICON) op zoek naar een nieuwe collega.

Wat ga je doen?

 • Je bent het eerste aanspreekpunt binnen het instituut voor (gast)onderzoekers.
 • Je ondersteunt de onderzoeksdirecteur, het bestuur en de wetenschappelijke raad van het onderzoekinstituut bij beleidsmatige zaken en bij het bewaken van de voortgang en kwaliteit van het onderzoek.
 • Je schrijft notities (op instituutsniveau), implementeert facultair onderzoeksbeleid en je bewaakt het instituutsbudget.
 • Je verzorgt de informatievoorziening voor onderzoekers (o.a. nieuwsbrieven en websites).
 • Je bewaakt de voortgang van promotietrajecten en bent betrokken bij het (mede)organiseren van vaardigheidscursussen voor promovendi.
 • Je verzamelt en analyseert onderzoeksgegevens voor jaarverslagen en onderzoeksvisitaties.
 • Je participeert in overlegstructuren m.b.t. onderzoeksondersteuning en je bent het aanspreekpunt voor vragen over registratiesystemen voor promoties en publicaties.
 • Je vervult een spilfunctie in de aanvraagfase en tijdens de looptijd van onderzoeksprojecten: je stimuleert het schrijven van aanvragen, organiseert de begeleiding van onderzoeksvoorstellen en het projectmanagement.

Er is een nauwe samenwerking met de collega’s van de facultaire beleidsafdeling, het Research Support team, de financiële afdeling en de bedrijfsvoering.

Functie-eisen

We zoeken iemand met:

 • een afgeronde academische opleiding;
 • minimaal drie jaar relevante werkervaring;
 • aantoonbare affiniteit en ervaring met onderzoeks(beleid), projectbeheer en projectfinanciën;
 • een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels (in woord en geschrift);
 • een resultaatgerichte, initiatiefrijke, proactieve, servicegerichte en flexibele werkhouding;
 • uitstekende dienstverlenende en communicatieve vaardigheden, die zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneert.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband (0,8 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 2.790,- en maximaal € 4.402,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 6.000 studenten en 900 medewerkers verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen, en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

Additionele informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met: Biene Meijerman (teamleider), via b.c.meijerman@uu.nl.
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.