Historici.nl

Gepubliceerd op 18-03-2021

Universiteit van Amsterdam & Allard Pierson – Projectleider Creative User Empowerment

Het Allard Pierson is het museum en het kennisinstituut voor de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Bij alles wat we doen staat het verbinden van de wereld van de universiteit met de maatschappij centraal. Het Allard Pierson is onderdeel van de Universiteitsbibliotheek.

In samenwerking met het Badisches Landesmuseum in Karlsruhe voert het Allard Pierson het project Creative User Empowerment uit. In dit project worden de mogelijkheden van het gebruik van Artificial Intelligence bij de (digitale) presentaties in het museum onderzocht en wordt een aanzet gegeven tot realisatie hiervan. Voor dit project zoeken wij per direct een enthousiaste en praktisch ingestelde projectleider.

Projectleider Creative User Empowerment

16 uur per week

Wat ga je doen?
Als projectleider ben je bij het Allard Pierson de spil en het aanspreekpunt voor het CUE-project. Je bent inhoudelijk medeverantwoordelijk voor het bewaken van het projectplan en het stimuleren van de individuele instellingen en partners bij de ontwikkeling ervan. Je ontwikkelt activiteiten en nieuwe (deel)projecten en zoekt hier desgewenst financiering voor (fondsen, sponsoring, partnerships, in afstemming met de afdeling fondsenwerving/relatiebeheer). Daarnaast houd je je bezig met planning, perscontacten, redactie, budgetbeheer, administratie, publiciteit en voortgangscontrole. Over het beleid en de strategie van het project en de verwante activiteiten rapporteer je aan de stuurgroep.

Taken
Als projectleider creative user empowerment:

 • ben je een belangrijke schakel tussen de technologische kant, de inhoudelijke museale input en de ondersteuning door de Universiteitsbibliotheek;
 • onderhoud je het contact met het Badisches Landesmuseum en houdt toezicht op de realisatie van de verschillende projectonderdelen, zowel inhoudelijk als wat betreft planning en financiën;
 • draag je bij aan de programmering van het CUE-project en bent zodoende in staat om te faciliteren voor in- en externe projecten;
 • realiseer en organiseer je een goed draaiend museaal en academisch netwerk;
 • geef je expliciet inhoud aan interne ‘advocacy’ voor digitaal erfgoed in een museale context en je bent een inspirerende teamspeler.

Wat vragen wij van jou?
Wij zoeken iemand:

 • die in staat is om de verschillende projectonderdelen op de locaties te realiseren in nauwe samenwerking met de projectpartner;
 • met het vermogen om te improviseren en zich dienstbaar op te stellen;
  die in staat is tot het opstellen van gedetailleerde planningen en tussenrapportages;
 • met ervaring met de ontwikkeling en implementatie van digitale toepassingen;
 • met een aantoonbare affiniteit met ‘digital curation’ en social media; je beschikt over basisprogrammeervaardigheden of bent bereid die snel te leren;
 • met affiniteit met digitaal erfgoed;
 • met aantoonbare vaardigheden op het gebied van projectmatig werken (Prince2) en in staat om een complexe projectadministratie te beheren;
  met een goede beheersing van het Engels en liefst ook van het Duits.

De bibliotheek hanteert een aantal, voor iedere medewerker gewenste competenties, namelijk samenwerken, klantgerichtheid en leervermogen. Deze functie vraagt daarnaast om specifieke competenties als goede mondelinge communicatievaardigheid, analytisch vermogen en resultaatgerichtheid.

Inlichtingen
Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Michel Hommel, hoofd Publiek en Programmering van het Allard Pierson, T:+31 (0)20 525 2245.

Ons aanbod
Je krijgt een tijdelijke detachering van één jaar via Jobservice, met de mogelijkheid van verlenging tot het einde van het project (eind 2023) bij gebleken geschiktheid. De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie Projectleider 1. Bij deze functie hoort salarisschaal 10. Het salaris bedraagt minimaal € 2.790 tot maximaal € 4.402 bruto per maand, op basis van 38 uur per week en is afhankelijk van opleiding en ervaring. De cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Sollicitatie
Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Je kunt via onderstaande Solliciteer-button online solliciteren. Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze zijn verstuurd, worden niet verwerkt.

Deze vacature wordt tegelijkertijd extern en intern (binnen de bibliotheek) opengesteld.

Solliciteer

Allard Pierson| Medewerker Educatie
Door Redactie Historici.nl
Allard Pierson, Universiteit van Amsterdam – Projectleider
Door Redactie Historici.nl
Allard Pierson: Behoudsmedewerker Theatercollecties
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.