Historici.nl

Gepubliceerd op 11-03-2020

Universiteitsmuseum Utrecht: Medewerker publieksactiviteiten (0,6 fte)

Houd je van het bedenken en organiseren van een afwisselende en aansprekende programmering voor verschillende doelgroepen? Dan zoeken wij jou!

Functieomschrijving

Het Universiteitsmuseum Utrecht gaat verbouwen en vernieuwen. Vanaf april 2020 ondergaat het museum een complete metamorfose: we worden hét onderzoeksmuseum van Nederland. In 2022 opent het nieuwe Universiteitsmuseum en jij kunt een belangrijke schakel zijn in deze innovatieperiode. Gedurende de periode van sluiting blijven we zichtbaar voor onze doelgroepen. Onze belangrijkste doelgroep zijn families met kinderen in de leeftijd van 8 – 14 jaar. Het Universiteitsmuseum Utrecht zoekt daarom een medewerker publieksactiviteiten. Houd je van het bedenken en organiseren van een afwisselende en aansprekende programmering voor onze verschillende doelgroepen? Dan zoeken wij jou!

In deze functie maak je onderdeel uit van de afdeling Educatie en Evenementen van het Universiteitsmuseum en werk je samen met de andere onderdelen van het museum en het CWC, de universiteit en partners in Utrecht. Samen met collega’s van Educatie ontwikkel en organiseer je een programmering voor de doelgroepen van het museum in de periode dat het museum tijdelijk gesloten is, op locaties buiten het museum. Werkzaamheden/taken:

 • Je ontwikkelt en organiseert evenementen zoals Museum Jeugd Universiteit en Museumnacht Kids.
 • Je bent verantwoordelijk voor de briefing en aansturing van de publieksbegeleiders bij publieksactiviteiten.
 • Je zet evenementen op in samenwerking met collega’s van CWC, de Universiteit Utrecht en overige partners en, indien nodig, ben je aanwezig bij publieksactiviteiten op externe locaties om te coördineren.
 • Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van en contact onderhouden met wetenschappers die ingezet worden bij publieksactiviteiten.
 • Je onderhoudt contacten met externe partners van de evenementen.

Functie-eisen

Je bent flexibel en pragmatisch en werkt goed samen in een team. Verder voldoe je aan de volgende punten:

 • Je hebt aantoonbaar relevante werkervaring (minimaal 3 jaar) op hbo-werk- en denkniveau.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met de ontwikkeling en uitvoering van evenementen, bij voorkeur binnen een museale omgeving.
 • Je bent gastvrij en goed in samenwerken met partners.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken.
 • Je werkt zelfstandig en nauwkeurig.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je bent creatief en stressbestendig.
 • Je bent bereid om buiten kantoortijden (avonden en weekenden) te werken.
 • Je hebt affiniteit met musea en/of wetenschap.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband (0,6 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort verlenging tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 2.835,- en maximaal € 3.895,- (schaal 9 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

Het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) organiseert activiteiten op het gebied van academische vorming, wetenschapscommunicatie en -educatie, cultuur en public engagement. Alle activiteiten zijn gelinkt aan het onderwijs en onderzoek van de Universiteit Utrecht. Hierdoor vormt het CWC hét punt waar de universiteit en de samenleving elkaar raken.

Het Universiteitsmuseum Utrecht maakt het belang van wetenschap zichtbaar. Hierbij staan wetenschapseducatie en -communicatie centraal en maken we gebruik van de rijke collectie academisch erfgoed. Ook de Oude Hortus is onderdeel van ons museum. Met tentoonstellingen, evenementen en educatieve activiteiten en programma’s willen wij een breed publiek enthousiasmeren voor wetenschap. Jaarlijks ontvangen wij ruim 70.000 bezoekers. Bij het Universiteitsmuseum werken circa 25 mensen in een regulier dienstverband. Daarnaast zijn veel publieksbegeleiders en vrijwilligers actief. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

Meer informatie over het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht? Kijk op:
Public Engagement
Wetenschapsknooppunt
Studium Generale
Parnassos

Additionele informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met:
Paul Voogt (directeur Universiteitsmuseum), via p.r.voogt@uu.nl of (030) 253 87 26.
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.